Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro: Kelderman valt aan op Etna

Maandag 05 oktober 2020

Elite men - De derde rit van de Giro d'Italia is gewonnen door Jonathan Caicedo van EF Pro Cycling, die over bleef uit een vlucht van acht.

Caicedo bleef net als Visconti uit de greep van de achtervolgers. Wilco Kelderman kwam na een aanval op de Etna als vierde over de meet. Daarmee won hij twaalf seconden op de andere favorieten voor het eindpodium. Steven Kruijswijk kwam binnen in het spoor van onder anderen Fuglsang en Nibali. 

Favorieten Simon Yates en vooral Geraint Thomas verloren tijd in deze rit. De laatste lijkt - na een val in de neutralisatie - kansloos voor de eindzege.

Kelderman staat nu vierde in het klassement, Kruijswijk tiende. 

"Ik voelde me de gehele rit al goed" legde Kelderman bij de finish uit. "Het was een gekke beklimming omringd door lava, zoals op Tenerife. Richting de finish was er niet echt een team dat de controle op zich nam. Daarom was het goed om aan te vallen en te zien wat er gebeurde. Dat bleek een goede beslissing. Het is nog maar het begin van de Giro en de slotweek is heel lastig, maar dit is een goede start." 

“Het was een heel zwaar ritje”, aldus Steven Kruijswijk. “Het tempo lag vooral op het laatst heel hoog. Toen werd het ook uit elkaar gereden. Ik kon gelukkig zelf net mee, maar gemakkelijk was het niet. Voor vandaag was het goed genoeg, maar het moet wel nog verbeteren. Ik had een goed gevoel en ik heb ook niet heel veel tijd verloren. Ik mis nog net die paar procent om echt mee te doen. Vandaag was een test en ik ben blij dat ik die goed heb doorstaan. De Giro is nog lang en je weet nooit wat er nog kan gebeuren. Dat zag je ook vandaag weer met klassementsmannen die er doorgezakt zijn of door brute pech zijn weggevallen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl