Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Organisatie schrapt Parijs-Roubaix

Vrijdag 09 oktober 2020

Elite men - Parijs-Roubaix gaat in 2020 definitief niet door. Nadat de datum van april niet door kon gaan vanwege de maatregelen tegen het coronavirus, blijkt ook 25 oktober niet haalbaar.

De organisatie zou voor het eerst een editie voor vrouwen laten verrijden. Verscheidene teams trokken al op verkenning, maar zullen nu moeten wachten tot het voorjaar van 2021.

Dit gebeurt op verzoek van de instanties. De organisatie laat weten dat dit onvermijdelijk is omdat men veel toeschouwers verwacht en dat het door laten gaan van de Hel van het Noorden niet past in het gevecht corona terug te dringen.

Eerder sneuvelde in Nederland al onder meer de Amstel Gold Race.

Mathieu van der Poel reageerde snel: "Dit is uiteraard bijzonder jammer. Ik keek er enorm naar uit om eindelijk voor het eerst de Helleklassieker af te kunnen werken. We hadden normaal volgende week woensdag een verkenning gepland met het team. Parijs-Roubaix stond uiteraard met stip aangeduid en zou mijn vijfde monument moeten worden dit seizoen. Het is jammer dat ik dat rijtje niet zal kunnen volmaken en moet wachten tot 2021 om deze legendarische wedstrijd te kunnen rijden. Door de afgelasting neemt het belang van de komende wedstrijden, met respectievelijk Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen alleen maar toe. Anderzijds blijkt dat de keuze om Luik-Bastenaken-Luik aan mijn programma toe te voegen, de juiste was.”

 Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl