Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma stapt uit: 'Ook in belang Giro'

Dinsdag 13 oktober 2020

Elite men - Jumbo-Visma zegt in een verklaring niet alleen voor het eigen team maar ook voor de Giro d'Italia in het algemeen te hebben besloten uit de ronde te stappen na de positieve coronatestuitslag van Steven Kruijswijk.

Algemeen directeur Richard Plugge van Team Jumbo-Visma wil voorkomen dat andere renners, stafleden of teams besmet raken. “Het is enorm balen, want we hebben er alles aan gedaan om besmetting te voorkomen. Het team was goed bezig en op weg naar een mooi resultaat. Echter is de gezondheid van iedereen het belangrijkst en daarom hebben we deze beslissing genomen.”

Ploegleider Addy Engels sluit zich aan bij Plugge. “We nemen onze verantwoordelijkheid na de besmetting van Steven. Wij zijn allemaal in contact met hem geweest. Gezien de situatie bij Mitchelton-Scott, waar meerdere stafleden besmet raakten na de besmetting van één renner, denken wij dat dit de meest verantwoorde beslissing is. Dit besluit hebben we genomen in overleg met renners, staf en het management. Als ploeg stap je niet zomaar uit een wedstrijd en zeker niet uit een race als de Giro d’Italia, maar we nemen dit besluit ook in het belang van de wedstrijd. Dit is de veiligste keuze die we kunnen maken. Niet alleen voor ons team, maar ook voor de andere mensen in de Giro.”

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl