Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlanders in de Vuelta: Poels en de jonkies

Maandag 09 november 2020

Elite men - Jumbo-Visma won met de Sloveen Primoz Roglic de Ronde van Spanje. Daar hadden uiteraard ook zijn Nederlandse ploeggenoten Robert Gesink, Lennard Hofstede en aanvankelijk Tom Dumoulin hun aandeel in.

Zoals Dylan van Baarle zich liet opmerken, onder meer in dienst van Carapaz, maar ook als aanvaller. Zoals ook Jetse Bol, Niki Terpstra en Pim Ligthart zich lieten zien.

Meest opvallende Nederlandse prestatie was de zesde plek van Wout Poels in het eindklassement. De renner van Bahrain-Merida, in de Tour nog geplaagd door pijnlijke ribben, maakte zijn transfer naar Bahrain-Merida waar met die topklassering. De Limburger was duidelijk één van de betere klimmers in het peloton deze ronde. Zelf was hij daar ook blij mee. "Ik wil iedereen bedanken voor de steun die ik dit jaar ontvangen heb. Het was een heel speciaal seizoen en ik denk dat we als team een aantal mooie dingen hebben laten zien."

Maar het was ook de ronde van de Nederlandse debutanten, die zich stuk voor stuk lieten opmerken. Ide Schelling toonde zijn klasse als helper bij BORA-Hansgrohe, Thymen Arensman kreeg bij Sunweb de ruimte om voor eigen succes te gaan. Het leverde hem onder meer een derde en een zesde stek op in twee ritten van de Vuelta. "Ik ben heel blij met de vooruitgang die ik geboekt heb deze ronde, ik hoop mezelf in de toekomst nog verder te verbeteren"zei de Gelderse coureur.

Foto: © Bettiniphoto @TeamBahrainMcLaren   

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl