Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Specialized opnieuw wereldkampioen ploegentijdrit

Zondag 22 september 2013

Women - Specialized-Lululemon is opnieuw wereldkampioen ploegentijdrit geworden. De Amerikaanse ploeg van Ellen van Dijk kreeg Rabobank-Liv/Giant (tweede) en Orica-AIS (derde) mee op het podium. 

Rabobank nam daarbij sportieve revanche voor de pech die de ploeg toen een medaille kostte. De andere Nederlandse teams bleven ver van eremetaal verwijderd: Argos-Shimano werd zevende, Boels-Dolmans tiende. In totaal stonden zeven Nederlandse rensters op het erepodium na afloop: Ellen van Dijk (goud), Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Thalita de Jong, Lucinda Brand, Roxane Knetemann (zilver) en Loes Gunnewijk (brons).

Blij met verschil

Van Dijk behaalde met deze gouden plak haar eerste doel op dit WK: prolongatie van de wereldtitel op de ploegentijdrit. "Het draaide gewoon vanaf het begin vandaag en uiteindelijk is dat in de tijd ook te zien. We winnen met ruim een minuut voorsprong en dat maakt het wat mij betreft nog mooier. Ik was vorig jaar heel blij met de eerste wereldtitel op dit onderdeel, nu ben ik gelukkig dat we als team opnieuw onze favorietenrol konden waarmaken."

Tevreden met zilver

Bij Rabobank-Liv/Giant werd vooraf stiekem gehoopt op goud, onderweg leek de ploeg op weg naar brons, maar aan de streep was er zilver voor de vijf Nederlandse vrouwen en hun Franse ploeggenote Ferrand Prevot. Annemiek van Vleuten kon er goed mee leven na afloop. "Dit parcours was eigenlijk gemaakt voor Specialized. Lange, rechte stukken waarop ze een hoog tempo konden vasthouden met een aantal sterke rensters. Daar verloren we al te veel om nog voor de titel mee te kunnen doen. We baalden toen we hoorden dat Orica onderweg ook nog sneller was, maar die konden we in de slotfase nog voorbij steken in tijd in de wat meer technische passages in Florence zelf. Uiteindelijk is het gewoon een topprestatie in een topambiance. En ook nog een mooi krachtsinvestering in de wegwedstrijd van zaterdag."

Foto: © Sportfoto

 

 


 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl