Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BEAT zoekt naar opvolger Van den Berg voor teamsprint

Dinsdag 15 december 2020

Track - BEAT Cycling voert gesprekken met kandidaten om de lege plek in hun teamsprintselectie op te vullen. Die ontstond na het vertrek van Roy van den Berg naar de nationale selectie.

Naast Theo Bos en Matthijs Buchli moet er een nieuwe derde man komen. "De invulling voor die plek gaat naar een renner die momenteel in de selectie buiten de boot valt" laat het team weten.

"Maar we gaan nog niet iemand vastleggen als nog niet duidelijk is wanneer we als ploeg weer een teamsprint op internationaal niveau kunnen rijden. We zouden dat graag in april in de Nations Cup-wedstrijd van Newport doen, maar weten nog niet of we daar uit kunnen komen."

De komst van BEAT zorgde voor meer strijd de afgelopen jaren tussen meer teamsprinters. De commerciële ploeg noemt het één van de redenen voor het huidige succes van de Nederlandse teamsprinters.

Ook moet BEAT afwachten of Theo Bos als starter gaat fungeren of toch weer als tweede of derde man, zoals voorheen. De Gelderse sprinter wil aan de bike-off meedoen voor de startpositie om zo een olympische ticket af te dwingen.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl