Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

interviewt
Theo Bos heeft nog een uitdaging op de startpositie

Theo Bos heeft nog een uitdaging op de startpositie

Zondag 13 december 2020

Interviews - Drie starts oefende Theo Bos zaterdag in Omnisport. De voormalig wereldkampioen op de individuele sprint hoopt de startpositie op de teamsprint te veroveren richting de Olympische Spelen in Tokyo. Maar weet zelf dat hij daar nog een hele kluif aan gaat hebben.

"Het gaat goed, maar het moet beter" geeft de renner van BEAT Cycling aan als hem gevraagd wordt hoe de vlag erbij hangt. Bos rijdt momenteel nog niet de tijden waarmee hij Roy van den Berg en Nils van 't Hoenderdaal kan bedreigen. "Ik heb nog anderhalve maand om die kloof te dichten. En dat wordt best een lastig verhaal. Ik moet nog vier a vijf tienden van een seconde zien te winnen op mijn huidige tijden. En dat is heel weinig qua tijd, maar toch wel veel om nog goed te maken. Ik wist dat het een uitdaging ging worden, maar ik had gehoopt verder te staan op dit moment. Maar ik geef de moed nog niet op. In mijn hoofd heb ik nog een aantal aspecten die mijn tijd kunnen verbeteren. Een tiende voor een uitgerust lichaam, een tiende voor een betere temperatuur in de hal. Als ik zo door ga met details opsommen, rijd ik nog een wereldrecord, maar zo werkt dat niet, geloof ik. Het wordt lastig."

Het is vooral het eerste stuk waar hij tijd inlevert op bijvoorbeeld Van den Berg, die in Berlijn opnieuw de motor richting de wereldtitel was voor de teamsprinters. "Dat is een kwestie van kracht. Ik moet nog sterker worden om echt met die power uit de startmachine te schieten die nodig is voor een snelle tijd. Maar ik heb de tijd nog om te verbeteren en ik ben een renner die een uitdaging nodig heeft. Maar ook als het nog veel beter gaat zal ik een superdag nodig hebben en moeten zij een mindere dag hebben. Dat gevoel heb ik er wel bij."

Als het hem niet lukt een olympische ticket te veroveren, is de loopbaan van Bos niet voorbij. "Nee dan ga ik teamsprints rijden met BEAT in de Nations Cup en later in het jaar in Japan keirintoernooien rijden. En als ik daarvan terug kom, staat er al weer een seizoen voor de deur. Waar ik misschien ook wel weer aan begin. Ik ben er kortom nog niet klaar mee. Het zijn allemaal mooie doelen die ik dan heb, maar de Olympisch Spelen, dat is natuurlijk wel het allerhoogste niveau en daar wil ik graag actief op zijn."

Foto: © SportfotoEerder...

Interviews Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl