Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Aanscherping regels: niet met 4 maar met 2 fietsen

Dinsdag 15 december 2020

Nieuws - De overheid heeft maandagavond een lockdown aangekondigd. Wat betekent dit voor de wielersport?

* veel blijft hetzelfde, simpelweg omdat het wielrennen al langere tijd bijna geheel op slot is. Er is geen competitie, er zijn geen clubtrainingen vanaf achttien jaar en kantines en kleedruimten blijven dicht.

* als je boven de achttien buiten gaat trainen, mocht dat met vier personen, met inachtneming van de anderhalvemetermaatregel. Dat is teruggeschroefd naar twee personen. Ook zou het een moment kunnen zijn om #ridesolo weer in acht te nemen. De teams die weer gezamenlijk gingen trainen in voorbereiding op het wegseizoen deden dat de afgelopen periode steeds in groepen van vier. Dat moet nu dus twee worden.

* de topsporters met een A-status van NOC*NSF mogen blijven trainen, ook als dat binnen is, zoals in het geval van de baanrenners en de anderen in het krachthonk.

* de gevolgen voor bijvoorbeeld de WB veldrijden in Hulst en het NK veldrijden in Zaltbommel blijven ongewis. Die beslissing ligt bij de betreffende veiligheidsregio's. Die kan besluiten topsport toe te staan op een afsloten locatie. Eventueel kan een coronatest verplicht worden voor alle aanwezigen zoals bij het EK in Rosmalen. De getroffen verzwaring tot half januari kan voor de betrokken instanties ook reden zijn niet langer mee te werken aan het doorgaan van het evenement.

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl