Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van den Tweel nieuwe voorzitter KNWU

Dinsdag 05 januari 2021

Nieuws - Op een extra congres van de KNWU is Marc van den Tweel dinsdagavond verkozen tot nieuwe voorzitter van de KNWU.

Hij volgt in deze functie Marcel Wintels op, die vanaf 2006 preses was van de wielrenunie en in november zijn functie neerlegde na het verstrijken van de maximale termijn. Als gevolg van de geldende maatregelen ter inperking van het coronavirus vond de stemming online plaats. 

Een sollicitatiecommissie met vertegenwoordigers vanuit het congres, het hoofdbestuur en de directie van de KNWU droeg eerder dit jaar Marc van den Tweel voor als kandidaat-voorzitter voor de komende vier jaar. Gerry van Gerwen werd vanuit wielervakbond VVBW de afgelopen periode als tegenkandidaat voorgedragen. Hij trok zich eerder op de dag terug als kandidaat-voorzitter. 

Marc van den Tweel wil zich de komende jaren graag inzetten voor de KNWU. “De maatschappelijke positie van de wielersport verdient meer aandacht. De acceptatie van het publiek van onze sport en veiligheid zijn belangrijke thema’s voor de komende jaren. Daarnaast vind ik de verbinding tussen top- en breedtesport enorm belangrijk. Het succes van onze Nederlandse wielerhelden zou een impuls moeten geven aan een groei van het aantal jeugdige beoefenaars. De KNWU kan daarnaast aan betekenis winnen door nog meer en beter het contact en de verbinding te zoeken met de zogenaamde ‘prestatieve’ wielrenner."  

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl