Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jelte Krijnsen winnaar Zwift Beneliga competitie U23

Vrijdag 19 februari 2021

Nieuws - Etienne van Empel (Dutch Racing) heeft in de Zwift Beneliga competitie een vijfde plaats behaald in het eindklassement. De 26-jarige inwoner uit het Gelderse Geldermalsen moest het in het internationale veld van Zwift-racers afleggen tegen onder andere eindwinnaar Lennert Teugels (Tarteletto-Isorex) uit Belgie.

De tiende en laatste etappe over zeven ronden, die evenals de vorige edities rechtstreeks werd uitgezonden op E Racing TV werd verreden op de Champs Elysees. De renners, die in de fraaie studio in Dordrecht in actie kwamen waren de beloften Antonie van Noppen (Jan van Arckel), Jelte Krijnsen (WPGA) en Maico Voets (Dutch Racing) en de Belg Michiel Offermans (BZR-SPSD).

Het werd in Parijs zoals gewoonlijk een sprintersbal. Maico Voets (Dutch Racing) werd in een zinderende eindsprint voorbij gestoken door de zegevierende Belg Stefan van Aelst en diens landgenoot Yoni de Bock. Maico Voets won, ondanks de overmacht in de laatste etappe van Michiel Offermans, het sprintersklassement. ''Ik wilde de laatste etappe heel graag winnen, maar ik reageerde een fractie te laat op Stefan’’, aldus de coureur uit Bussum. Jochem Kerckhaert (WPGA) won de vierde etappe en was daarmee de enige Nederlander met ritwinst. Jelte Krijnsen won het eindklassement U23.

Thorwald Veneberg liet eerder weten de eracing zeer serieus te nemen. ‘’Het is een echte nieuwe beloftevolle discipline geworden, die gaat groeien. Ik heb er onlangs zelf aan gedacht, wij moeten gewoon een eracing bondscoach hebben, die helemaal goed in de materie zit.” Joram Grootveld en de broers Witten en commentator Lieven Anthonise ontvingen in de studio de gasten Kenny van Hummel (Shimano), Theo Bos (Beat Cycling) en Gio Lippens (NOS) en José de Cauwer (VRT). Joram GrootveldDe Zwift Beneliga competitie werd mogelijk gemaakt door de sponsoren Wahoo, Specialized, Koersplaat, Zwift, Red Bull, C-Line, de KNWU en Belgian Cycling. (Dan Rolandus)

Archieffoto SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl