Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel krijgt geen loon naar werken in Kuurne

Zondag 28 februari 2021

Elite men - Mathieu van der Poel was de grote animator van Kuurne-Brussel-Kuurne, met een lange aanval vanuit de heuvelzone, maar die reikte net niet ver genoeg. Mads Pedersen won de koers.

Van der Poel reed op tachtig kilometer van het einde op de Kanarieberg weg uit het peloton dat een groep vluchters voor zich uit wist rijden. Samen met Narvaez van Ineos maakte hij de aansluiting en voorin bleven Gamper, Zacharov en Hvideberg over als metgezellen. In de  voorlaatste kilometer werden de vijf pas terug gehaald nadat in totaal drie groepen waren samen gelopen.

Het was de tweede koersdag van Van der Poel, hij won de openingsrit van de UAE Tour, maar moest die ronde verlaten omdat er een begeleider van zijn ploeg Alpecin-Fenix positief testte op corona. De wereldkampioen veldrijden - en Nederlands kampioen op de weg - rijdt dinsdag ook de GP Samyn in de aanloop naar de Strade Bianche.

''Ik heb me wel geamuseerd. Dit was de beste manier om mezelf voor te bereiden op hetgeen wat komt. Ik voel me vrij goed. Ik wilde de koers vroeg openen, het was een ingeving, maar ik dacht dat er na de Oude Kwaremont wel een groep zou aansluiten. Dat gebeurde niet. De groep vooraan bleef goed draaien en het was zeker geen slechte poging."

Foto © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl