Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Zoveel mogelijk categorieën op NK Weg'

Donderdag 18 maart 2021

Nederlandse kampioenschappen - De voorbereidingen op het Nederlandse Loterij NK Wielrennen op de VAM-berg zijn vandaag afgetrapt met een korte startbijeenkomst bovenop de VAM-berg.

Gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe, wethouder Erjen Derks van de gemeente Midden-Drenthe en organisator Thijs Rondhuis van Courage Events spraken de hoop uit dat het evenement opnieuw een sportief en organisatorisch succes wordt. De eerste editie van het NK op de VAM-berg werd gewonnen door Mathieu van der Poel en Anna van der Breggen. Beide wielersterren spraken hun waardering uit voor de locatie, maar oogsten zelf ook lof met hun aanvallende stijl van rijden.

De nationale titelstrijd voor in totaal acht categorieën staat voor 18 tot en met 20 juni op de wielerkalender. Op dit moment is de intentie om van deze data gebruik te maken en de wedstrijden niet – zoals vorig jaar – deels te verplaatsen naar een datum later in het jaar. Organisator Thijs Rondhuis: “Het is onze nadrukkelijke bedoeling om het NK voor zoveel mogelijk categorieën te organiseren, nadat vorig jaar alleen de mannen, vrouwen en beloften aan het vertrek kwamen. Het is belangrijk voor de talentontwikkeling binnen het Nederlandse wielrennen dat ook de jongeren een kans krijgen zich sportief te meten met het rood-wit-blauw als ultieme beloning. We hebben een routekaart gemaakt met vijf scenario’s. In het gunstigste geval kan het NK plaats vinden voor al deze groepen, maar het moet minimaal mogelijk zijn de internationale categorieën elite, beloften en junioren te laten rijden. We hebben met het vorige NK in 2020 en recent nog met de Healthy Ageing Tour laten zien dat dit kan.”  

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl