Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-voorzitter naar NOC*NSF

Donderdag 25 maart 2021

Nieuws - KNWU-voorzitter Marc van den Tweel volgt per 1 oktober 2021 Gerard Dielessen op als algemeen directeur van NOC*NSF.

Hij treedt deze zomer al in dienst van NOC*NSF zodat de overdracht van taken na de Olympische en Paralympische Spelen van Tokyo goed kan worden voorbereid. Van den Tweel was begin dit jaar aangetreden als voorzitter van de KNWU. De wielerbond feliciteert Marc van den Tweel met zijn nieuwe functie en gaat zich op korte termijn buigen over de procedure voor een zoektocht naar zijn opvolger.

Het bestuur van NOC*NSF heeft besloten Marc van den Tweel aan te stellen na een uitvoerige procedure, waarbij een vertrouwenscommissie met bestuursleden en bondsdirecteuren en de Ondernemingsraad van NOC*NSF zijn betrokken. Marc van den Tweel (56) heeft zo’n twintig jaar ervaring als bestuurder, directeur en toezichthouder. Momenteel is hij behalve voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie ook algemeen directeur van Natuurmonumenten. Van den Tweel zegt over zijn nieuwe benoeming:

“Binnenkort word ik algemeen directeur van NOC*NSF als opvolger van Gerard Dielissen. Helaas betekent dit dat ik het voorzitterschap van de KNWU moet neerleggen, omdat dit niet verenigbaar is. Dat spijt me natuurlijk zeer, maar ik verheug me erop om de belangen van de Nederlandse wielersport vanaf een andere positie te kunnen gaan dienen.’’

Foto: SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl