Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU: Regionale wedstrijden mogelijk maken

Vrijdag 09 april 2021

National - De KNWU steunt samen met NOC*NSF en diverse andere sportbonden de oproep van onder andere een aantal burgemeesters om meer lokale beweging mogelijk te maken.

NOC*NSF verwacht dat versoepelingen voor sportbeoefening bijdraagt aan een betere handhaving van de coronaregels. Liever gecontroleerd open terrassen en sportaccommodaties dan chaotische overvolle parken en natuurgebieden.

Beperkte mogelijkheden

Momenteel zijn de mogelijkheden om te sporten nog steeds beperkt. De binnensport zit nog steeds op slot en er geldt buiten een leeftijdsgrens van 26 jaar. Directeur Thorwald Veneberg: "Op dit moment mogen sporters tot en met 26 jaar samen sporten op een afgesloten clubparcours. Voor wielersporters vanaf 27 jaar gelden er nog veel beperkingen, zeker in de openbare buitenruimte. Niet elke vereniging beschikt helaas over een eigen afgesloten parcours waardoor er soms weinig mogelijkheden zijn. Terwijl sporten juist bijdraagt aan de mentale en fysieke gezondheid. Laten we de sport snel meer lucht geven zodat er ook regionale wedstrijdjes georganiseerd kunnen worden."

Foto: Sportfoto

 

 

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl