Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

CyclingClassNL moet talentontwikkeling stimuleren

Vrijdag 16 april 2021

Nieuws - NOC*NSF, de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie en Team Jumbo-Visma slaan de handen ineen en starten een nieuw project, genaamd CyclingClassNL, dat zich focust op de ontwikkeling van talenten (m/v) in de leeftijd van vijftien tot en met achttien jaar. Door de talenten op dagelijkse basis te begeleiden, zet CyclingClassNL in op een stabiele aanwas van talentvolle wielrenners en wielrensters in Nederland  

Talentcoaches gaan binnen CyclingClassNL aan de slag met verschillende trainingsvormen die onder andere bijdragen aan fysieke ontwikkeling, persoonlijkheidsontwikkeling en voedingsleer. De dagelijkse coaching helpt de betrokken atleten optimaal inzicht te krijgen in hun leerdoelen en het vinden van de balans tussen sport, school en privéleven. CyclingClassNL is ervan overtuigd dat hiermee een betere aansluiting plaatsvindt richting het World Tour-niveau. De talenten blijven hun wedstrijden rijden voor hun eigen wielerclubs en regioploegen. Hiermee wil CyclingClassNL de samenwerking tussen renner, club en talentcoach versterken.

De KNWU is bij monde van directeur Thorwald Veneberg enthousiast over de lancering van CyclingClassNL. ‘’Hoe succesvol we ook waren in de afgelopen jaren, de Nederlandse wielersport is gebaat bij het constant inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Daarom is het belangrijk open te staan voor nieuwe samenwerkingen en inzichten. De bundeling van krachten met NOC*NSF en Jumbo-Visma geeft ons de gelegenheid om nog slagvaardiger talent op te leiden. De optelsom van het aanbod door drie partijen zorgt voor nog meer kennis en middelen in dit traject. Dit initiatief geeft ook de renners, de clubs en de regioploegen een enorme stimulans. Het is de bedoeling dat de gehele Nederlandse wielersport profiteert van het plan, waarbij wij onze kennis ook zo breed mogelijk willen delen en input van alle partijen heel welkom is.

Vanaf het najaar 2021 start CyclingClassNL met een groep van maximaal vijfentwintig sporters, jonge vrouwen en mannen, die in de komende maanden wordt samengesteld. CyclingClassNL heeft als eindresultaat voor ogen dat talenten doorstromen naar nationale en internationale opleidingsploegen op continentaal en pro-continentaal niveau. De focus ligt vooral op de weg in dit traject, maar als voorstander van multidisciplinair opleiden, wil de KNWU ervoor zorgdragen dat er ruimte is de weg te combineren met bijvoorbeeld de baan en/of het veld. 

Foto: Sportfoto

 

 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl