Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Paralympische ploeg sterk in Vlaanderen

Maandag 03 mei 2021

Nieuws - De paralympische selectie heeft sterk gepresteerd in de internationale wedstrijd Ronde van Vlaanderen, die gisteren werd afgewerkt.

Vincent ter Schure en Timo Fransen wonnen bij de Tandems voor Tristan Bangma en Patrick Bos, die dus met zilver op het podium mocht plaatsnemen.

“Het moest echt uit onze tenen komen”, blikt Ter Schure terug op de eindsprint richting de top van de Kruisberg. “We bleven met drie tandems over, het Belgische koppel Thomas en Goeman ging als eerste aan, maar in de laatste meters konden we er toch overheen.” Ook voor Fransen was het een prachtige dag: “Het was geweldig om überhaupt weer een wedstrijd te rijden. Door corona was dat bijna twee jaar geleden. En zo’n wedstrijd van stad naar stad hebben we niet vaak. Het parcours was mooi, met de start in het centrum van Brugge en in de slotfase vijf beklimmingen die we ook kennen uit de Vlaamse profkoersen. Het zou mooi zijn als deze wedstrijd een vast punt op de kalender wordt.”

 

Mischa Hielkema won in de H3-klasse, net als Jetzte Plat in de H4. Tim de Vries won zilver in de H5, Mitch Valize was daar derde.

Ook bij de vrouwen was er eremetaal en winst. Aniek van den Aarssen was tweede C3 Vrouwen. Jennette Jansen won bij de H4 vrouwen, Chantal Haenen won in de H5 en Marieke van Soest zegevierde in de T2-klasse.

Foto: SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl