Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema: ‘Ik had weer power in de benen’

Zondag 10 maart 2013

Elite men - Bauke Mollema eindigde in de vijfde etappe van de Tirreno-Adriatico op een prachtige tweede plaats achter winnaar Joachim Rodriguez. De Groninger, die zaterdag nog meer dan zes minuten verloor, voelde zich in de bergrit naar Chieti ouderwets goed. ‘Ik had weer power in mijn benen.’

Rodriguez sprong in de voorlaatste kilometer weg bij het groepje met favorieten en pakte de ritzege. Acht seconden later won Mollema de sprint van de achtervolgende groep. “Ik ben hier heel tevreden mee”, aldus de Blanco-coureur. “Toen Rodriguez ging zat ik op mijn maximum. Ik aarzelde ook heel even en hij was weg. Maar ik was vandaag dicht bij de overwinning. Het voelde goed om weer met de beste mannen in het peloton te kunnen strijden.”

Poels achttiende
Wout Poels, gisteren achtste, eindigde nu als achttiende. Hij verloor iets meer dan een minuut en blijft de beste Nederlander in het klassement: achttiende op 2.34 van Chris Froome (Sky), die de leiderstrui overnam van Michal Kwiatkowski (Omega Pharma).

Vanmarcke
Naast de goede prestatie van Mollema, was er ook minder goed nieuws voor Blanco. Sep Vanmarcke kwam ten val en liep een knieblessure op. Hij vreest voor zijn voorjaarscampagne.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl