Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Durango-Durango is voor Van der Breggen

Dinsdag 18 mei 2021

Women - Durango-Durango is gewonnen door Anna van der Breggen.

De wereldkampioene van SD Worx liet Annemiek van Vleuten achter zich in de sprint.

De twee kampioenen leken aanvankelijk de slag te hebben gemist. Vanuit een vroege kopgroep reden Elisa Longo Borghini, Amanda Spratt, Paulinea Rooijakkers en Cecilie Uttrup Ludwig. De laatste reed weg en leek goede kans te maken op de winst. Totdat op de slotklim Van der Breggen en Van Vleuten erop en erover gingen.

De twee pokerden in de finale dusdanig dat Uttrup Ludwig terug keerde, maar zij speelde in de sprint geen rol. Vlak daarachter werd Pauliena Rooijakkers vijfde.

Van der Breggen won afgelopen weekend ook al in Eibar en heeft daarmee tot nog toe een perfecte score in haar tweede deel van het seizoen.

“Demi Vollering, Niamh en ik hebben een fout gemaakt door in het eerste deel van de race een in de verkeerde groep te zitten. Het is echt vanwege het harde werk van Karol Ann Canuel en Elena Cecchni, en de Canyon-SRAM-meiden, dat we nog steeds konden vechten voor de overwinning. Ik ben blij dat ik de sprint kon winnen en weer een overwinning kon behalen". zei Van der Breggen direct na de finish.

De volgende wedstrijd op de kalender van Van der Breggen is de Vuelta a Burgos die binnen twee dagen van start gaat. "Ik kijk erg uit naar Burgos, de volgende WorldTour-race van dit seizoen. Maar eerst hoop ik na al die regenachtige dagen op een aantal zonnige dagen in Spanje. "

Foto: Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl