Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Hoorn negende in gedenkwaardige Giro-rit

Woensdag 19 mei 2021

Elite men - Taco van der Hoorn is negende geworden in de elfde rit van de Giro d'Italia. Vanuit de kopgroep waar hij inzat werd Mauro Schmid ritwinnaar.

Schmids ploeggenoot Bert-Jan Lindeman zat oorspronkelijk ook in de vlucht van de dag.

De klassementsrenners maakten er ook een spektakel van. Nadat Remco Evenepoel snel moest lossen op de strade bianche werd de koers voorin heel hard gemaakt. Egan Bernal reed uiteindelijk weg bij alle andere klassementsrenners en won twee minuten op Evenepoel. Het is nu Vlasov die nu runner-up is op 45 seconden.

Van der Hoorn was mee, maar beschikte niet over de superbenen van vorige week, toen hij een ritzege boekte. "Ik stond in het verleden al één keer aan de start van de Strade Bianche dus ik wist op voorhand al een beetje hoe het er aan toe gaat op de sterrati. Daarom dat ik deze rit al van tevoren had aangestipt. Mijn plan was om opnieuw mee te gaan in de vroege vlucht en dat lukte prima. Jammer genoeg kende ik op zo’n vijftig kilometer van het einde een lastig moment, daarna kwam ik wel nog sterk terug maar meespelen voor de ritzege zat er uiteindelijk niet meer in. Ik ben dus ontgoocheld, dit was een mooie rit en we zaten met een interessant groepje voorin. Dan is het jammer dat ik niet wat dichter eindig. Maar goede dagen komen niet op bestelling en vandaag had ik gewoon een slechte dag na de rustdag van gisteren. Maar goed, het is nog maar mijn eerste grote ronde dus ik ben alles nog maar aan het ontdekken. Nu kijk ik alweer vooruit, er komen nog mooie ritten."

Foto: Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl