Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rotterdam gaststad European Para Championships

Woensdag 26 mei 2021

Nieuws - Rotterdam is de gaststad van de eerste editie van de European Para Championships in 2023.

Dit multisport evenement vindt plaats in augustus 2023. Voor het eerst worden de Europese kampioenschappen voor verschillende parasporten allemaal samen gebundeld in en rond dezelfde gaststad; Rotterdam.

Het evenement vindt plaats van dinsdag 8 tot en met zondag 20 augustus 2023 en streeft naar 7 tot 10 verschillende sporten, waaronder para-cycling, rolstoeltennis, boccia, goalball, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, paratafeltennis, judo en para schieten. Alle sporten die deel uitmaken van de European Para Championships zijn ook erg relevant voor de Road to Paris 2024, aangezien er met dit evenement Paralympische kwalificatiepunten of zelfs directe kwalificatie te verdienen zijn.

Hoofdlocatie voor dit evenement is het bekende Rotterdam Ahoy. Rotterdam Ahoy is al 50 jaar de plek waar sport en uitgaan samenkomen. De locatie is gebouwd om toonaangevende sport- en entertainment evenementen te huisvesten en brengt atleten en artiesten nog dichter bij de fans. Hier worden nationale, Europese en Wereldkampioenschappen georganiseerd, maar ook verschillende grote concerten en evenementen

Met de verschillende internationale bonden overleggen we over de mogelijkheden of het mogelijk is om (overdekte) outdoor centre courts te bouwen in het centrum van Rotterdam om ook daar de verschillende sporten naar het publiek te brengen. We deden dit voor de Wereldkampioenschappen Para Handboogschieten in 2019 in ‘s-Hertogenbosch waar we genoten van volle tribunes De feedback die we kregen van atleten, publiek en pers was geweldig. Dat is waar we naar streven. Niet alleen voor 2023 maar ook voor 2027 en 2031, wanneer we dit evenement naar een andere Europese hoofdstad willen brengen’, vult Eric Kersten (initiator van evenementenorganisator Team TOC) aan.

Foto: Sportfoto

 

 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl