Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Liv Cycling onthult Langma Disc-range

Dinsdag 01 juni 2021

Products - Liv Cycling, het merk dat zich inzet om meer vrouwen op de fiets te krijgen, presenteert vandaag een geheel nieuwe Langma Disc-range. Deze is goed voor fietsen die lichter, stijver en sneller zijn dan vergelijkbare fietsen in de markt. De Langma Disc-range bestaat uit 3 series. Voor zowel veeleisende recreatieve racefietsers als UCI Women’s WorldTour-rensters is er een passend model.

“We zijn er altijd op gericht om de meest technologisch geavanceerde fietsen te ontwerpen. De nieuwe Langma Disc-range is daarop geen uitzondering”, zegt Phoebe Liu, chief branding officer bij Giant Group, waartoe de merken Liv, Giant, Momentum en CADEX behoren. “Deze fiets bouwt voort op het succes van het oorspronkelijke ontwerp. Het is een veelzijdige performance racefiets die uitblinkt in beklimmingen en gemaakt is voor rijders om vol vertrouwen hun grenzen te verleggen.”

Dat de Langma gemaakt is voor bergachtig terrein, blijkt al wel uit de naam. Die is afgeleid van ‘Chomolungma’, Tibetaans voor Mount Everest. De Langma Disc is in lijn met de laatste evolutie op het gebied van aero-framebuizen. "De contactpunten tussen rijder en fiets zijn met behulp van vernieuwde onderdelen geoptimaliseerd. Dat zorgt voor een goede pasvorm en krachtige prestaties vanaf de allereerste rit. De gloednieuwe Langma Disc is ontwikkeld door Liv’s ingenieurs en productontwerpers en profatleten. Daarnaast heeft Liv samengewerkt met toonaangevende aerodynamische experts. Het resultaat is de snelste, meest responsieve racefiets uit het assortiment van Liv."

“De eerste Langma-generatie behoorde al tot de beste racefietsen voor vrouwen. Door gebruik van onze nieuwe carbon frametechnologie ligt de lat nu nog hoger”, zegt Sophia Shih, hoofdingenieur bij Liv Cycling als het gaat om de ontwikkeling van racefietsen. “Vorig jaar heeft ons WorldTeam prototypes getest. De feedback die we daarna kregen, hebben we verwerkt in het uiteindelijke ontwerp. De geometrie is geüpdatet voor de montage van bredere banden, de stijfheid-gewichtsverhouding is geoptimaliseerd en het algehele aerodynamische voordeel van de fiets is verbeterd.”

De Langma heeft zich bewezen in de WorldTour met 47 eerste plaatsen en zes nationale kampioenschappen sinds de introductie vier jaar geleden. Coryn Rivera won in 2018 het nationaal kampioenschap in de Verenigde Staten op de Langma. En Marianne Vos sprokkelde op deze fiets 23 etappezeges en klassementsoverwinningen bijeen in haar twee jaar bij CCC-Liv Team. Ze juichte onder meer in La Course en greep de eindzege in de Women’s WorldTour. CCC-Liv werd eind vorig jaar omgedoopt tot Liv Racing WorldTeam. Al dit hele 2021-seizoen is de Liv Langma Advanced SL Disc de officiële teamfiets van Liv Racing. 

“De Langma Advanced SL is een fantastische fiets. Hij is zowel snel als efficiënt”, zegt Lotte Kopecky, de renster van Liv Racing die in maart met de nieuwe Langma naar de overwinning sprintte in de wedstrijd Le Samyn des Dames. “Hij heeft een geweldige power en responsiviteit, wat vertrouwen geeft als ik voor de overwinning ga.”

Liv heeft drie Langma Disc-series ontworpen. Het gaat om de Langma Advanced SL Disc-serie de Langma Advanced Pro Disc-serie en de Langma Advanced Disc-serie. 

De framematen van alle modellen variëren van XS tot en met Large. De beschikbaarheid hiervan kan per land verschillen. Vanaf begin najaar 2021 zijn de eerste nieuwe Langma Disc-fietsen in de Benelux verkrijgbaar. Lokale dealers zijn online te vinden op: www.liv-cycling.com.

Foto: Liv Cycling

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl