Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Het NK MTB verhuist naar het najaar

Dinsdag 01 juni 2021

Offroad - Het NK Mountainbike 2021 is verplaatst naar 11 en 12 september. Dat heeft de organisatie in samenwerking met de KNWU besloten.

Watersley Sports & Talentpark in Sittard vormt dan opnieuw het decor van de nationale titelstrijd. In eerste instantie zou het evenement plaatsvinden op 5 en 6 juni, zodat de Nederlandse Olympische atleten ook mee konden doen aan het kampioenschap.

De aanhoudende coronamaatregelen maakten het NK op het geplande tijdstip onmogelijk. De KNWU is daarom samen met de organisatie op zoek gegaan naar een nieuwe datum. Deze is gevonden in het weekeinde van 11 en 12 september. “Wij zijn blij om, net als vorig jaar, een topafsluiting van het mountainbikeseizoen te kunnen bieden aan al die gemotiveerde en talentvolle mountainbikers. Het belooft een mooi weekend te worden voor alle categorieën. Wij staan te popelen om iedereen te zien strijden om de nationale titel op het vernieuwde parcours van Watersley Sports & Talentpark!” aldus de organisatie.

De organisatie werkt met de KNWU aan een indeling, die in juli bekend wordt gemaakt via de nieuwe website. De website voor het NK Mountainbike XCO 2021 wordt gelanceerd op 1 juli.

Vernieuwd NK-parcours

De verplaatsing van het NK biedt mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van het parcours. Het NK-parcours, ontwikkeld door voormalig Olympisch mountainbike kampioen Bart Brentjens, heeft de afgelopen maanden al een enorme upgrade gekregen. Het technische parcours van 4,1 km is, naast de reeds aangelegde rockgardens, uitdagende drops en een uphill rockgarden, reeds uitgebreid met een Rock&Roll, een Wall Ride en een Flow trail. 

Foto: Sportfoto

 

 

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl