Van der Duin wint de Omloop der Kempen (+video)

Zaterdag 03 juli 2021

Women - Maike van der Duin heeft de ZLM Omloop der Kempen gewonnen.

De renster van Drops Le Col won de sprint. Marjolein van 't Geloof werd tweede, Lieke Nooijen derde.

Het is de eerste wedstrijd van de topcompetitie.

Anne van Rooijen van WV Schijndel was lang in de aanval, maar werd op vijf kilometer van het einde terug gehaald. Ingrit Verhoeff eindigde als de beste clubrenster in Veldhoven.

"Ik heb best een lastige periode achter de rug met wat lichamelijke tegenslag. Pas net een paar weken draait het weer wat beter. Dit is een opsteker die ik echt gebruiken kan. Mijn ploeggenote van Drops-Le Col Marjolein van 't Geloof geeft me veel vertrouwen en dat deed ze vandaag ook in de sprint. Ik kan blind op haar varen in de finale en dat deed ik en zo won ik hier. Blijkbaar afgetekend, maar dat moet ik nog gaan bekijken. Het is mijn eerste zege als UCI-renster dat betekent wel wat voor mij." 

De renster uit Assen gaat komende week op de baan rijden tijdens de wereldbeker in Sint-Petersburg en de week daarna staat de Volta Limburg Classic op haar programma. "Ik ben een renster die op twee disciplines uitkomt, over een paar weken gaan we weer verder puzzelen met de verdere wedstrijden van dit jaar."

1. Maike van der Duin (Drops-Le Col), 2. Marjolein van 't Geloof (Drops-Le Col), 3. Lieke Nooijen (Parkhotel), 4. Ingrit Verhoeff (Watersley), 5. Belle de Gast (Parkhotel), 6. Maaike de Heije (Merida Adelaars), 7. Eline Jansen (individueel), 8. Rixt Hoogland (NWVG UPlus), 9. Leonie Bos (Parkhotel), 10. Amber Kraak (Jumbo-Visma), 11. Laura Molenaar (WV Schijndel), 12. Melanie Klement (GT Krush Tunap), 13. Violinde den Breeijen (Loving Potatoes-DJR), 14. Anna van Wersch (individueel), 15. Clara Lundmark (GT Krush Tunap)

Foto's: Sportfoto - Bart HazenEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl