Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Simac Omloop der Kempen voor Eefting (+video)

Zondag 04 juli 2021

Elite men - style="text-align: left;">De Simac Omloop der Kempen is gewonnen door Roy Eefting. 

Coen Vermeltfoort eindigde als tweede, de derde plek is voor Jules Hesters (BEAT).

Op het allerlaatst werden Hartthijs de Vries, Rick Ottema (Metec-Solarwatt), Rens Tulner (VolkerWessels) en Jasper de Laat (Het Snelle Wiel) teruggehaald.

 

Eefting rijdt voor De Kannibaal en internationaal voor een Wit-Russische formatie. Hij had het geluk dat er meerdere teams waren die niet enthousiast waren over de kopgroep, waarin Metec-Solarwatt de hele dag het initiatief had.

Na een aanvallende beginfase van de dag liep een groep van zeventien samen met Martin Pluto, Rick van Breda, Adriaan Janssen (A Bloc), Marten Kooistra (BEAT), Huub Artz, Hartthijs de Vries, Ramon van Bokhoven, Jason van Dalen (Metec-Solarwatt), Maikel Zijlaard (SEG), Tijmen Eising, Rens Tulner (VolkerWesssels), Joren Bloem, Wouter van de Weerdhof (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Robin Lowik, Lars van Uuhm (Allinq-Krush-IJsselstreek) Tom Vermeer (Acrog-Tormans) en Philip Heijnen (Willebrord WV).

Het kwartet Ottema, De Vries, Tulner en De Laat bleef in de slotfase over en leek het te gaan halen. Maar de teams die op een sprint aanstuurden, kregen hun zin. Eefting profiteerde mee. "Je moet altijd een beetje speculeren als clubrenner, je kunt er niet van uitgaan dat mijn clubgenoten die kloof dichten. Ik was heel blij met het koersverloop en hoe de ploeg me in de finale gebracht heeft. Maar het liep samen en zo kon ik toch voor de winst gaan. Het is een mooie koers om op mijn naam te brengen in een mooi veld, ik ben er blij mee."

Net als in het geval van Maike van der Duin een dag eerder was het voor Eefting de ultieme voorbereiding op de wereldbeker in Sint-Petersburg (Rusland). "We hebben elkaar goed op scherp gezet voor deze koers. Het is prettig om met deze vorm af te kunnen reizen, als het doorgaat tenminste." Eefting moet de volgende wedstrijd uit de Schalbe Topcompetitie- de Nummer 1 Ton Dolmans Trofee - overslaan. "De koers is sowieso minder geschikt voor mijn type renner, maar ik heb een dringende reden die dag: ik ga trouwen. Ik denk niet dat Judith (Bloem, red). het goed vind als ik mijn bruiloft moet missen."

Coen Vermeltfoort baalde dat hij voor de tweede keer net naast de winst greep in de Simac Omloop der Kempen in een massaprint. "We zagen op een gegeven moment de kopgroep met mijn ploeggenoot Rens Tuner rijden, toen wist ik dat het een sprint ging worden. Ik moest door een manoeuvre van een ander team net even uitwijken, op dat moment gaat Eefting hard aan. Ik kom hem net niet meer bijbenen. Balen, ik rijg de tweede, derde en vierde plekken aaneen, maar ik wil graag een keer winnen. Deze had ik nog niet op mijn naam staan. Dan is het nog eens extra balen als je er zo dichtbij bent. Maar binnenkort zal het een keer raak zijn."

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl