Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Aert wint Mont Ventoux-rit, Mollema derde

Woensdag 07 juli 2021

Elite men - Wout van Aert heeft de elfde etappe van de Tour de France gewonnen. In een rit waar de Mont Ventoux een hoofdrol vertolkte reed hij solo naar de winst.

Bauke Mollema wist als derde de streep in Malaucene te passeren. De renner van Trek-Segafredo zat samen met Van Aert en runner-up Elisonde in een grote kopgroep. Uiteindelijk wist hij als tweede de top van de Ventoux te passeren en als derde over de streep te bollen.

Wilco Kelderman bleef in de buurt van Vingegaard, Uran, Pogacar en Carapaz, hij gaf achttien tellen toe en stijgt in het klassement naar een zesde plaats.

Quintana is nog altijd leider in het bergklassement, maar Wout van Aert staat nu tweede. Wout Poels en Bauke Mollema staan hierin vierde en vijfde.

“Ik ben sprakeloos”, zei Van Aert na de one-man-show. “Ik had aan het begin van de Tour nooit durven dromen dat ik deze etappe kon winnen. Gisteren voelde ik ineens dat ik vandaag ook weleens voor de ritzege wilde gaan. Ik vroeg aan het team of ik mezelf in de vlucht van de dag mocht knokken. Dit is misschien wel mijn mooiste overwinning ooit, want de Mont Ventoux is een van de meest iconische beklimmingen in de wielrennerij. Ik geloofde er onderweg in en met geloof is alles mogelijk. De support was bovendien overweldigend. Het was een eer om in de nationale trui de Ventoux op te rijden.”

Mollema zei: "Kenny en ik vonden elkaar in de laatste vijf kilometer, waar de wind een belangrijker rol speelde. Het was goed om daar samen te werken en zo de klassementsrenners af te houden. Het was speciaal om in deze etappe als tweede en derde te eindigen. Natuurlijk wilden we het liefst van alles winnen, maar Wout van Aert is een heel speciale renner."

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl