Ellen van Dijk voor drie jaar naar Boels-Dolmans

Maandag 07 oktober 2013

Women - Ellen van Dijk rijdt de komende drie seizoenen bij het Boels-Dolmans Cycling Team. De kersverse wereldkampioene tijdrijden van Florence heeft er bewust voor gekozen haar traject richting de Olympische Spelen van Rio 2016 bij deze Nederlandse UCI-vrouwenformatie af te leggen.

De Amsterdamse reed de afgelopen vijf jaren in Duitse en Amerikaanse dienst bij HTC-High Road en Specialized-Lululemon, maar wil nu nadrukkelijk in een ploeg van eigen bodem op topniveau presteren.Van Dijk is momenteel de nummer drie van de UCI-vrouwenranglijst en maakte het afgelopen seizoen opnieuw een enorme progressie door. Haar status van sterkste tijdrijdster van 2013 bekroonde zij afgelopen maand in Florence met de wereldtitel op de individuele tijdrit, waar zij een aantal dagen daarvoor ook al de WK-ploegentijdrit won met haar team.  Maar ook op meer geaccidenteerd terrein blijkt de nieuwe aanwinst van Boels-Dolmans steeds beter uit de voeten te kunnen, wat haar tot een stabiele factor op hoog niveau maakt in het vrouwenwielrennen. Afgelopen seizoen won de 26-jarige Van Dijk vier etappekoersen: de Boels Rental Ladies Tour, de Gracia Orlova, de Lotto Belgium Tour en de Energiewacht Tour. Ook was de olympische deelneemster van Londen 2012 het afgelopen wegseizoen Nederlands kampioene tijdrijden en stond zij als tweede op het erepodium van de wereldbekerwedstrijden Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Drenthe.

Belangrijke impuls

Voor het Boels-Dolmans Cycling Team is het aantrekken van Ellen van Dijk een belangrijke impuls in hun ambitie om tot de top van het internationale vrouwenwielrennen te gaan behoren. Met de komst van onder anderen ploegleider Danny Stam en kopvrouw Lizzie Armitstead – de nummer twee van de olympische wegwedstrijd van Londen 2012 – zette de ploeg het afgelopen seizoen al een belangrijke stap in die richting. Voor 2014 werden eerder al de Amerikaanse Megan Guarnier, de Luxemburgse Christine Majerus, de Poolse Katarzyna Pawlowska en de Nederlandse Janneke Ensing vastgelegd. Ook heeft de ploegleiding de intentie om twee jonge talenten aan het team toe te voegen. Steven Rooks, Directeur Sportief: “Met het aantrekken van Ellen zijn we op de juiste weg om een topteam samen te stellen en kunnen we de komende jaren verder werken aan topprestaties met als ultieme goal de olympische spelen 2016.”

Winnaarsmentaliteit

Erwin Janssen, directeur/eigenaar van Dolmans Landscaping Group, en Yvo Hoppers, International marketing manager van Boels Rental, zijn blij met de komst van Van Dijk: “Wij willen met onze bedrijven perfectionisme uitstralen en altijd nastreven de beste te zijn, wij herkennen in Ellen van Dijk dezelfde winnaarsmentaliteit en de vechtlust om zich aan de top te willen handhaven.” Van de huidige kern blijven, naast Armitstead, ook de Nederlanders Nina Kessler en Marieke van Wanroij, de Britse Emma Trott, de Vlaamse Jessie Daams en de Duitse Romy Kasper voor de ploeg behouden.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl