Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mick van Dijke wint drie keer en wordt direct prof

Zaterdag 04 september 2021

Nieuws - In de Flanders Tomorrow Tour heeft Mick van Dijke Nederland een derde en vierde ritzege op rij bezorgd.

De Nederlands kampioen bij de beloften op dit onderdeel won de tijdrit door broer Tim dertien tellen voor te blijven. Beide renners komen uit voor het opleidingsteam van Jumbo-Visma. Daan Hoole van SEG werd derde. Ook de afsluitende rit was voor de Zeeuw. En het eindklassement uiteraard ook.

Eerder wonnen Loe van Belle en Wessel Krul al een rit in deze ronde.

Van Dijke werd door Jumbo Visma direct overgeheveld naar het WorldTour team, wat eigenlijk volgend jaar voorzien was.

“We wisten dat de tijdrit de scherprechter zou zijn in deze ronde”, aldus Van Dijke. “Om dan samen met Tim een en twee te worden daags voordat ik prof word, is geweldig. De ploeg was echt supergoed en heeft de etappe perfect gecontroleerd en de lead-out was er ook een uit het boekje. Dit is echt een geweldig gevoel. Ik ben echt onwijs trots. Ik weet ook dat het nu pas echt gaat beginnen, maar ik ben klaar voor de uitdaging. Het is mooi om op deze manier met twee etappezeges en de eindoverwinning mijn periode bij de beloften af te sluiten. Het is een onwerkelijk gevoel dat ik vanaf morgen prof ben bij mijn lievelingsploeg.”

Van Dijke zal nog een jaar geregeld optrekken met de opleidingsploeg. Qua begeleiding, maar ook qua wedstrijden in een combi-team. “Ik denk dat deze constructie voor mij heel goed is om volgend jaar nog begeleid te worden door de opleidingsploeg. Ik wil geen stap overslaan in mijn ontwikkeling en op deze manier denk ik dat ik het beste door kan groeien.”

Sportief directeur Merijn Zeeman: “De progressie van Mick gaat sneller dan verwacht. Hij wordt nu een paar maanden eerder dan gepland prof, maar de ontwikkeling gaat zo goed dat we hem nu al overhevelen. We hebben voor deze constructie gekozen omdat we op deze manier talenten een omgeving aanbieden waarin ze zich op een bepaalde manier moeten stretchen om beter te worden. Er is dankzij de coaches van het development team een hoge doorstroom vanuit ons opleidingsploeg en deze stap verhoogt wederom de inspiratie en de kwaliteit van de beloftenploeg”, aldus Zeeman.

Foto SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl