Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teamsprinters opnieuw naar goud op WK

Woensdag 20 oktober 2021

Track - De teamsprinters hebben hun vierde wereldtitel op rij veroverd. Aan het begin van de avond hadden zij zich ook als snelste geplaatst voor het vervolg van het WK in Roubaix. 

Er werd het gehele teamsprinttoernooi gereden met een vast drietal: Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen.

Het waren de eerste Nederlanders die in actie kwamen in Roubaix op de openingsdag van het WK. Nederland mocht niet starten op de ploegachtervolging voor vrouwen en teamsprint voor vrouwen omdat men in de aanloop naar dit toernooi niet aan de Nations Cups mee deed.

Nederland won in 2018 voor het eerst de wereldtitel teamsprint, toen nog met Nils van 't Hoenderdaal als starter. In 2019 en 2020 waren Van den Berg, Hoogland en Lavreysen wereldkampioen, samen met Matthijs Buchli, ie meestal in de tussenronde aan bod kwam.

Op het EK werd nog gereden samen met Sam Ligtlee, maar deze keer bleef de renner uit Eerbeek aan de kant.

Jeffrey Hoogland was na afloop opgetogen over het gezamenlijke optreden.: 'Het is heel bijzonder dat deze winning streak maar blijft voortduren. We zijn ooit een weg ingeslagen richting Tokyo met deze mannen. We weten exact van elkaar hoe we rijden en hoe we onze ritten in elkaar kunnen klikken. Ik reed nu drie keer achter elkaar en reed telkens sneller. Ik was er al langer van overtuigd dat ik het kon en nu heb ik het laten zien. We voelden meer druk dan op het EK, eigenlijk omdat het daar zo goed ging. Een WK is toch een WK. Mentaal raakt het momenteel wel langzaam op.'' 

Foto: SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl