Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tim Veldt stopt als baancoach KNWU

Maandag 15 november 2021

Track - Na overleg is besloten dat baancoach Tim Veldt en de KNWU hun samenwerking vanaf 1 december beëindigen. 

De voormalig topsprinter en -duurrenner kwam in 2019 als coach de begeleidingsstaf bij de duuronderdelen versterken, waarbij Veldt de coaching in de wedstrijden en specifieke baantrainingen voor zijn rekening nam.

In die hoedanigheid was Veldt betrokken bij meerdere wereldtitels van Kirsten Wild en de regenboogtruien van Amy Pieters en Jan Willem van Schip alsmede bij andere medailles op WK’s en het behalen van eremetaal op de Olympische Spelen. "De KNWU is Veldt dankbaar voor zijn bijdrage aan deze resultaten en zijn inbreng in het algemeen om het niveau van de sporters naar een steeds hoger niveau te tillen" zo klinkt het op de site van de bond.

Veldt gaat een volgend traject richting de Olympische Spelen van Parijs in 2024 niet aan. ‘’Ik heb samen met hoofdcoach Jan van Veen en baancoach Fulco van Gulik gesproken over de toekomst. We hebben onderzocht waar de meerwaarde van mijn inbreng kon liggen. Ik kom tot de conclusie dat ik mijn rol in een nieuw traject minder goed kan vinden en daarom lijkt het mij, voor alle betrokkenen, beter om dit nieuwe traject niet aan te gaan.’’

Foto: SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl