Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BEAT en Europees kampioenen winnen NK Teamsprint

Zondag 21 november 2021

Track - De BEAT-baansprinters hebben het NK Teamsprint bij de mannen gewonnen. Theo Bos en Sam Ligtlee reden met het talent Tijmen van Loon naar de titel.

Het zilver ging naar Tony Boon, Daan Kool, Lars Romijn en Gino Knies. Zij hadden een extra renner ingschreven om de voorronde en de finale met een andere renner te kunnen rijden. Het brons ging naar Stef Hollander, Loris Leneman en Martijn Klop.

´Het was even omschakelen´zei Theo Bos, die startte, na afloop. ´Ik had vanaf de zomer geen echte wedstrijd meer gereden, dus het ging niet vanzelf vandaag. Maar mijn start was goed, alleen was mijn gehele ronde nog niet op niveau. Maar het is wel weer een titel en dat blijft leuk om te behalen.´' 'Het was mijn eerste dag in de BEAT-kleding. Mooi om dat te bekronen met goud' meende Sam Ligtlee.

Bij de vrouwen wonnen Kyra Lamberink, Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw. Zij rekenden in de finale af met Kim Kalee, Merle van Benthem en Lonneke Geraerts. Het brons ging aar Caroline Groot, Ruby Huisman en Juliet Eickhof.

Hetty van de Wouw vond het vooral mooi om eens in de in Grenchen veroverde Europese kampioenstrui te mogen rijden. ´Het WK ging voor ons niet door en het echte moment om er goed mee voor de dag te komen is de Nations Cup in april. Maar starten in de Europese trui en eindigen in het rood-wit-blauw dat is natuurlijk wel heel gaaf.' ''Het was bijzonder om vanochtend die trui aan te mogen trekken, dat was wel echt een momentje'' vulde Van der Peet aan. '' We zijn nog niet in onze besten doen, maar wilden graag winnen. En daar zijn we in geslaagd. Daarmee was het een goede dag' meende Lamberink.

Foto: © CyclingOnline.nlEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl