Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU begint districtscompetitie junioren/nieuwelingen

Woensdag 15 december 2021

Nieuws - Voor de junioren en nieuwelingen (m/v) op de weg komt er in 2022 naast het bestaande aanbod een districtscompetitie met wedstrijden door heel Nederland, bedoeld om de klim-, sprint-, en tijdritkwaliteiten te ontwikkelen.

Wie over de hele linie van voren mee kan doen, zet zich daarmee op de kaart bij continentale teams en verenigingen. Maar leert ook waar nog in geïnvesteerd mag worden of welke specialiteit verder ontwikkeld mag worden als pluspunt. De reeks bevat onder meer drie tweedaagsen, twee klimwedstrijden in Limburg en een klimtijdrit op de Col du VAM. De districtscompetitie voor junioren en nieuwelingen (m/v) heeft daarmee een uitdagend en gevarieerd karakter. Het is de bedoeling er een echte strijd tussen de verschillende districten van te maken met de eindwinst of gewoon een hoge klassering als inzet. En zal nauwlettend gevolgd worden door scouts van teams en talentcoaches.

Mooie toevoeging

Simon Schram, bij de KNWU belast met de wedstrijdsport, vindt de competitie een mooie toevoeging op het bestaande programma. ‘’Het gaat om een reeks met wedstrijden voor junioren, nieuwelingen en een gecombineerde wedstrijd voor junior-vrouwen en nieuweling-meisjes. De laatste wedstrijd krijgt wel een apart opgemaakt klassement voor beide groepen. We wilden een competitie opzetten met districtsploegen van acht en een gevarieerd aanbod aan wedstrijden. Zodat we waaierparcoursen afwisselen met klimomlopen, een individuele tijdrit en eventueel een ploegentijdrit. Daardoor krijgen renners met verschillende specialismen de kans om de competitie met elkaar aan te gaan en zich eventueel in de kijker te rijden. Het streven is dat dit op parcoursen van vijf tot tien kilometer gaat plaatsvinden, waarop geen politiebegeleiding nodig is. Wat ook van belang is dat we renners al jong kennis laten maken met het tijdrijden, ook in ploegverband. En met het rijden voor een klassement in meerdaagsen. Het was ons streven om er grotendeels een echte toevoeging van het bestaande programma van te maken. Dankzij de inzet van organisatoren en districten zijn we daar prima in geslaagd. De KNWU is hen dankbaar voor deze initiatieven.’’

Programma:
12-13/03 Achterhoek Cup
01/05 Ploegentijdrit
07-08/05 Col du VAM tweedaagse
21/08 Bergomloop Berg en Terblijt
28/08 Omloop van Simpelveld
17-18/09 Hoogeland Tweedaagse

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl