Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giant gaat samenwerking met BikeExchange aan

Maandag 03 januari 2022

Nieuws - Giant heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met Team BikeExchange-Jayco, waarmee een terugkeer naar het professioneel wielrennen op UCI WorldTour-niveau wordt gemarkeerd voor het merk.

Het herenteam zal tot 2024 racen met Giant-fietsen en uitrusting, met de nadruk op grote rondes, eendaagse klassiekers en andere grote wegraces over de hele wereld. Team BikeExchange-Jayco zal ook een damesteam hebben, gesponsord door Giant's zustermerk Liv.

De samenwerking met Giant markeert een belangrijke mijlpaal voor Team BikeExchange-Jayco, aangezien het aan zijn 11e seizoen in het WorldTour-propeloton begint. Met een mix van nieuwe aanwinsten en terugkerende veteranen, waaronder Vuelta a España-winnaar Simon Yates uit Groot-Brittannië en Tour de France-winnaar van de groene trui Michael Matthews uit Australië, beschikt het team over een gevarieerde selectie van sprinters, klimmers, tijdrijders en kanshebbers op het algemeen klassement.

"Het merk Giant loopt al meer dan twee decennia voorop in het professionele wegracen en we zijn verheugd om onze terugkeer naar de WorldTour te maken met Team BikeExchange-Jayco", zegt Phoebe Liu, chief branding officer van Giant Group. "Door samen te werken met professionele topcoureurs en hun ondersteunend personeel, kunnen we een leider blijven op het gebied van innovatie terwijl we doorgaan met het creëren van de beste fietservaringen voor rijders over de hele wereld."

De herenploeg van Team BikeExchange-Jayco bestaat dit jaar uit 29 renners die twaalf landen vertegenwoordigen. Naast Yates en Matthews verwelkomt het team ook de Nederlandse sprinter Dylan Groenewegen, die 58 carrièreoverwinningen naar de ploeg brengt.

Andere nieuwe aanwinsten dit jaar zijn onder meer de Amerikaanse tijdritkampioen Lawson Craddock en de Italiaanse tijdritkampioen Matteo Sobrero, evenals baanspecialisten Kelland O'Brien (Australië) en Campbell Stewart (Nieuw-Zeeland), plus jonge talenten Alex Balmer (Zwitserland), Jesús David Peña (Colombia) en Jan Maas (Nederland). Bij de vrouwenploeg rijdt onder anderen Nina Kessler.

Foto: Giant

 

 

 

 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl