Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tom Dumoulin deelt programma voor 2022

Donderdag 20 januari 2022

Nieuws - Tom Dumoulin start zijn seizoen in de UAE Tour. Daaraan voorafgaand vertrekt de Limburger van Jumbo-Visma eind januari op hoogtestage naar Colombia.

Via Strade Bianche, de Ronde van Catalonië en de Amstel Gold Race werkt Dumoulin vervolgens toe naar een tweede trainingsperiode op hoogte. De keuze voor de wedstrijd in eigen omgeving is een opvallende. “Door de verschuiving van de Amstel Gold Race is het voor mij te behappen in combinatie met een hoogtestage. Het is voor mij noodzakelijk een hoogtestage te beleggen in voorbereiding op een grote ronde. Doordat de Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix door toedoen van Franse verkiezingen van plek zijn verwisseld, is het voor mij ideaal te combineren. Ik vind het heel bijzonder om deze koers in eigen land te rijden. Vroeger was deze wedstrijd een van de redenen waarom ik ben gestart met wielrennen. Afgelopen jaar was het juist een van de triggers waardoor ik weer zin kreeg in het fietsen”, vertelt Dumoulin.

De Giro d'Italia is een belangrijk objectief. Over zijn persoonlijke doelen in de Giro is Dumoulin helder. “Ik zal van begin tot eind alles in het werk stellen om zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen. Het enige minpuntje is dat er misschien net iets te weinig tijdritkilometers in het parcours zijn opgenomen. Het is voor mij om uiteenlopende redenen een poos geleden dat ik voor een klassement heb gereden. Ik denk niet dat ik het ben verleerd. Het is iets dat ik van nature altijd goed heb gekund”, aldus Dumoulin.

Een concreet plan voor het verdere verloop van zijn seizoen heeft Dumoulin nog niet. “Maar ik heb wel al een aantal interessante wedstrijden in mijn hoofd”, klinkt het. “Zo kijk ik reikhalzend uit naar het WK in Australië. Zowel de tijdrit als de wegwedstrijd zou ik graag willen rijden. De Ronde van Lombardije en de overige Italiaanse koersen in die periode van het jaar kunnen mij eveneens zeer bekoren.”

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl