Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlands kampioen Vlot naar Duitse ploeg

Zaterdag 22 januari 2022

Nieuws - Mees Vlot is pas 16 jaar, maar werd in 2021 reeds gevolgd door de scouts van het Duitse Auto Eder, de juniorenploeg van World Tour formatie Bora Hans Grohe.

Op 17 oktober werd de Goudse nieuweling, die bij GRTC Excelsior leerde wielrennen, in Peize Nederlands Kampioen tijdrijden maar de scouts hadden hem veel eerder op het oog. Vlot tekende voor het in 2021 zeer succesvolle Duitse team uit Beieren en heeft inmiddels diverse kennismakingen achter de rug. ,,Bijzonder en verrassend,” reageert Vlot trots. ''Een prettige ontvangst bij een echte topploeg, ik voelde me direct thuis. Ik ben de enige Nederlander in een team dat zes nationaliteiten telt. Goed voor mijn talenkennis.  Tijdens Oostenrijkse langlauftrainingen heb ik ook de profs leren kennen en gesproken met Ide Schelling, Wilco Kelderman en Danny van Poppel. Alles is heel professioneel. Dit belooft veel en verhoogt mijn kansen om prof te worden aanmerkelijk. Het seizoen kan niet snel genoeg beginnen. Maar eerst nog een trainingskamp in Italië.”

In Nederland zal Vlot niet veel te zien zijn want Team Auto Eder richt zich voornamelijk op  (meerdaagse) internationale klimkoersen in Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Tsjechië en De Ardennen. Op het programma staan wedstrijden als de Classique des Alpes, Valromey Tour, de Vredeskoers, Ronde van Oostenrijk en de Belgische klassieker Aubel-Thimister-Stavelot. ,,Mijn wedstrijdprogramma is nog niet bekend,” laat Vlot weten. ,,In ieder geval zal er flink geklommen moeten worden, maar dat ligt me wel. Mijn deelnames in Nederland zullen waarschijnlijk beperkt blijven tot de Nederlandse Kampioenschappen. En wanneer alles goed gaat misschien de selectiewedstrijden voor EK en WK. Dat ik zeker ben van starts in bekende, buitenlandse internationale wedstrijden weegt voor mij zwaarder.” Andere Goudse renners uit de Excelsior-jeugdopleiding gingen hem voor want ook Jelle Lugten en Koert van Oosten presteerden als junior goed in de bergen. Mees Vlot is voorts positief over het in mei afronden van zijn HAVO-studie want de cijfers zijn goed.

Foto: © Sportfoto

 

 

 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl