Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pidcock wereldkampioen, Van der Haar zilver

Zondag 30 januari 2022

Offroad - Thomas Pidcock heeft zondag in Fayetville (Arkansas) zijn eerste wereldtitel in het veld bij de profs gewonnen.

De Brit reed halverwege de wedstrijd weg bij de concurrenten. Een stevig Belgisch blok had geen antwoord toen de olympisch kampioen mountainbike van Tokyo zijn duivels ontbond.

 

 

Voor het eerst sinds 2014 (Stybar) won iemand anders dan Mathieu van der Poel (vier keer) en Wout van Aert (drie keer) de wereldtitel bij de profs. Met de zege van Pidcock werd ook de logica gerespecteerd, want de Brit van Ineos - waar hij ploeggenoot van Egan Bernal en Dylan van Baarle is - was de afgelopen jaren de enige die Van Aert en Van der Poel weerwerk kon bieden. Pidcock sprak eerder dit jaar de ambitie uit om wereldkampioen in het veld, op de MTB en op de weg te worden in 2022 en heeft zijn eerste regenboogtrui binnen. Pidcock werd de eerste Brit die de wereldtitel in het veld bij de profs won.

 

Lars van der Haar, die eerder dit seizoen Europees en Nederlands kampioen werd, moest genoegen nemen met zilver . Het was zijn vierde WK-medaille nadat hij sinds 2013 al twee keer brons en één keer zilver won. De Utrechter wilde niet van een laatste kans op WK-goud spreken. ‘’Volgend jaar ligt er in Hoogerheide een parcours dat me ligt en dat geldt ook voor 2024 als er in Tabor wordt gereden.’’

Foto: © Sportfoto

UITSLAG



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl