Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ster van Zwolle niet de opener in 2022

Dinsdag 01 februari 2022

Nieuws - De Ster van Zwolle kan op zaterdag 5 maart niet de openingskoers van het wielerseizoen zijn.

Daartoe is besloten vanwege de onzekere gezondheidstoestand van organisator Jan van Ommen, die in 2000 het stokje over nam van oer organisator Ben Zomerdijk en al enige tijd in het ziekenhuis is opgenomen. De organisatie zegt te overwegen de wedstrijd eventueel later in het jaar te willen organiseren.

“We vinden het niet gepast het evenement door te laten gaan, nu ‘Mister Ster van Zwolle’ ernstig ziek is”, is de verklaring van Evert Slager en Henk Ymker. “Jan is al jaren het gezicht van het evenement en daar kan nu geen sprake van zijn. We leven met de familie mee in deze moeilijke tijd.”

De Ster van Zwolle was in 2020 één van de weinige koersen die door kon gaan, vlak na het verrijden van de klassieker met start en finish in Zwolle werd de eerste lockdown doorgevoerd in verband met COVID-19. In 2021 werd de wedstrijd uitgesteld gereden en vond deze in oktober plaats. Van Ommen toonde zich toen nog hoopvol weer de opener van het wielerjaar te kunnen organiseren, maar deze keer is het zijn eigen gezondheidssituatie die het doorgaan van de wedstrijd verhindert. De beslissing is in samenspraak met zijn familie genomen en vanavond pas definitief geworden.

Van Ommen is ook organisator van de Omloop van de IJsseldelta. Die zal in de zomer plaats moeten vinden. In 2020 en 2021 ging de wedstrijd niet door als gevolg van de toen geldende coronamaatregelen.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl