Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rittenschema Olympia’s Tour 2022 compleet

Woensdag 09 februari 2022

Elite men - Organisator Courage Events heeft het etappeschema van Olympia’s Tour 2022 gereed. Nadat eerder al Hardenberg en Leek als etappeplaatsen werden aangekondigd, zijn er ook ritten Westerbork-Wijster (met finish op de Col du VAM) en Assen-Assen voorzien. De laatste rit voert over het parcours van de Fietsen & Koffie Dorpenomloop door Drenthe.

De tweede etappe van Olympia’s Tour 2022 finisht op de Col du VAM, de Drentse wielerberg die het afgelopen jaar het NK Wielrennen en het EK Veldrijden herbergde. De start van de bewuste etappe is op vrijdag 18 maart in Westerbork voorzien. Het begin van deze rit is voor de organisatie ook een generale repetitie voor het NK in juni, ook dan gaan de profs (mannen en vrouwen) vanuit deze plaats van start.  De renners krijgen in maart 173 kilometers voor de wielen. Na de start in Westerbork wordt begonnen aan een aanlooplus door Drenthe. Die voert langs en door Schoonoord, Buinen, Exloo, Odoorn, Klijndijk, Valthe, Emmen, Noordbarge, Oosterhesselen en Wijster. Vervolgens wachten op en rond de Col du VAM vijf omlopen van veertien kilometer. In elke omloop zijn twee beklimmingen opgenomen. 

Assen krijgt in 2022 de start en finish van de slotetappe van Olympia’s Tour. In de Drentse provinciehoofdstad is de Dr. Nassaulaan de locatie van vertrek en aankomst. Vanaf daar wacht de renners een etappe van 165,3 kilometer ter besluit van deze vierdaagse uitgave van de oudste etappekoers door Nederland. De etappe krijgt als titel de Fietsen & Koffie Dorpenomloop door Drenthe. Het parcours voert ook over de route die de renners in deze klassieker afleggen. Maar liefst 38 dorpen in Noord-Drenthe worden aangedaan, waarbij de Drentse keien en de bekende Drentse Brinkdorpen niet zullen ontbreken. De rit geeft de laatste kans om het klassement in een definitieve plooi te leggen. 

Voor de organisatie is het prettig weer uit te kunnen kijken naar een wedstrijd die dagelijks weer een groter gebied bestrijkt, zo meent koersdirecteur Thijs Rondhuis. “Door de beperkende maatregelen als gevolg van COVID-19 hebben de verkeersregelaars de afgelopen twee jaren voornamelijk wedstrijden op kleine omlopen gedaan. Het is goed om met alle schakels binnen de organisatie van de ronde weer op te starten met echte van stad tot stad wedstrijden. Olympia's Tour kan in organisatorisch opzicht als een nieuwe opstart worden gezien.’’ De provincie Drenthe stelt ook in 2022 subsidie beschikbaar voor de organisatie van het evenement. Gedeputeerde Henk Brink gaf daarbij aan dat hij hoopt op een ouderwets mooi wielerseizoen. Een wielerseizoen waarbij het publiek weer gewoon kan genieten van de sport en van Drenthe dé fietsprovincie. 

Dit jaar start de wedstrijd op donderdag 17 maart met een ploegentijdrit rond Hardenberg, diezelfde dag ook start- en finishplaats van een tweede rit door het Vechtdal. Op dag 3 wordt over het parcours van de Amysoft Ronde van Groningen afgelegd. Start en finish zijn dan in Leek. Al met al een etappeschema dat de gelegenheid biedt om elke dag koers te maken.

17/03: Ploegentijdrit Hardenberg: 10 km

17/03: rit 1: Hardenberg-Hardenberg: 77 km

18/03: rit 2: Westerbork-Wijster: 173 km

19/03: rit 3: Leek-Leek Amysoft Ronde van Groningen: 182 km

20/03: rit 4: Assen-Assen Fietsen & Koffie Dorpenomloop: 165 km

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl