Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Jong eerst naar club, dan bij Liv Xstra

Dinsdag 22 februari 2022

Nieuws - Thalita de Jong keert terug naar de ploeg waar ze haar carrière succesvol begon. Vanaf 1 juni draagt de Nederlandse, die vijf jaar uitkwam voor Rabobank-Liv, het shirt van Liv Racing Xstra. Ze heeft een contract getekend voor tot en met 2023.

“In de periode van Rabobank-Liv heb ik het vijf jaar enorm naar m’n zin gehad. De manier van werken en professionele structuur konden me altijd zeer bekoren. Na m’n vertrek, eind 2016, heb ik altijd zoiets gehad van: als de kans zich ooit voordoet, dan sta ik absoluut open voor een terugkeer. Met teammanager Eric van den Boom ben ik altijd in contact gebleven, we hebben elkaar gevolgd. In februari zijn we met elkaar om tafel gegaan om de mogelijkheden te bespreken. Die zijn er nu gelukkig. Het is fijn om als het ware thuis te komen in deze prettige, professionele omgeving, die voor mij kansen biedt om opnieuw een heel hoog niveau te halen”, zegt Thalita de Jong.

Ze is per 1 juni gerechtigd om in wedstrijdverband voor Liv Racing Xstra uit te komen. “Op dat moment spring ik op een rijdende trein”, aldus Thalita de Jong, doelend op haar wedstrijdprogramma. “Met Giorgia Bronzini en Wim Stroetinga heb ik inmiddels een mooie kalender samengesteld. Ik kan nu al zeggen dat ik direct mag beginnen in de Women’s Tour in Engeland. Daarna volgen nog meer prachtige koersen, waaronder, als alles goed gaat, de Giro Donne en de Tour de France Femmes. Iedere renster droomt daarvan; ik dus ook. We hebben het programma goed uitgebalanceerd.”

EERST IN CLUBSHIRT

Tot 1 juni komt Thalita de Jong uit voor het damesteam van JEGG – DJR Academy, de Nederlandse wielervereniging. “Met de begeleiding van JEGG – DJR Academy heb ik ook al naar m’n programma gekeken. De wedstrijden die ik daar rijd, zijn heel anders dan die op het WorldTour-niveau, maar wel leuk om eens mee te pikken. En het is ook eens leuk om samen te rijden met jonge meiden. Wellicht kan ik ze hier en daar nog wat wegwijs maken, zodat ze vroeg of laat een stap kunnen zetten.”

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl