Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Meisen houdt Teunissen van zege in Woerden

Dinsdag 22 oktober 2013

Nieuws - Marcel Meisen heeft de Nacht van Woerden bij de mannen gewonnen. De Duitser wist in de slotfase zijn medevluchters Bart Aernouts, Twan van den Brand en Mike Teunissen af te schudden en soleerde naar de winst in deze avondcross.

De vier overgebleven crossers moesten in de beginfase het gezelschap dulden van Thijs Al, Corné van Kessel en Niels Wubben, maar in de slotfase leek het kwartet tot elkaar veroordeeld. Totdat Twan van den Brand zijn wiel voelde weg glijden en voor Meisen de weg naar de winst open lag. "Ik moet het normaal ook van mijn slotronde hebben" zijn de Duitse winnaar. "Het had weinig zin om constant aan te vallen op dit parcours, in de slotfase heb ik me beperkt tot de mannen onder druk te zetten. Dat lukte uiteindelijk. Het is mooi om eens te winnen, die kansen krijg je niet elke week." Meisen won eerder in Dottignies.

Teunissen tevreden

Teunissen - die ook beste belofte was - kon leven met de uitkomst van de wedstrijd. "Ik kreeg met pech af te rekenen in het begin en moest wisselen. Maar toen koos ik voor de verkeerde banden en moest ik nog een keer. Achteraf kostte dat even te veel kracht, want het is lastig om je voorin te handhaven, dat was toch elke keer knokken. Toch vertrek ik hier met een goed gevoel, want de afgelopen weken liep het even niet en hier krijg ik vertrouwen van. Hopelijk ligt de wereldbekerwedstrijd van Tabor er ook zo hard bij, dan hoop ik daar een beter resultaat neer te zetten dan de negende stek van Valkenburg."

Foto: © Sportfoto/Bart Hazen

Nacht van Woerden: 1. Marcel Meisen (Dui), 2. Mike Teunissen (Ned) 0.03, 3. Bart Aernouts (Bel) 0.04, 4. Twan van den Brand (Ned) 0.07, 5. Niels Wubben (Ned) 0.23, 6. Thijs Al (Ned) 0.35, 7. Corné van Kessel (Ned) 0.43, 8. Jens Adams (Bel) 0.44, 9. Egoitz Murgoitio Rekalde (Spa) 0.46, 10. Bart Wellens (Bel) 1.06, 11. Dieter Vanthourenhout (Bel) 1.12, 12. Jim Aernouts (Bel) 1.15, 13. Thijs van Amerongen (Ned), 14. Daan Soete (Bel) 1.19, 15. Quinten Hermans (Bel)



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl