Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lampater en Kreder leiden in Amsterdam

Woensdag 23 oktober 2013

Track - Leif Lampater en Raymond Kreder waren dinsdag tijdens de tweede dag van de Zesdaagse van Amsterdam het meest attent in de afsluitende koppelkoers. Dankzij een scherpe jacht steeg de Duits-Nederlandse tandem naar de koppositie. De twee hebben een ronde voorsprong op de rest van het veld. 

“We wilden eigenlijk alleen in dezelfde ronde blijven als de concurrentie, maar konden in de finale nog een voorsprong pakken”, aldus Kreder. “Op het eind zaten we er een beetje doorheen, maar wisten we toch nog stand te houden. Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke zijn erg sterk, maar wij hebben nu een voorsprong die we kunnen verdedigen.”

Lampater en Kreder waren in de finale van de afsluitende jacht het enige koppel dat mee kon glippen met Marcel Kalz en Pim Ligthart. Die gingen op die manier aan de haal met de zege, maar hielpen zodoende ook hun Duitse en Nederlandse collegae aan de voorlopige leiding. De twee duo’s waren dinsdag allebei zeer actief op het Amsterdamse houtwerk.

Goedmaken
In de eerste koppelkoers probeerden Ligthart en Kalz al hun rondeverlies van een dag eerder goed te maken. Ze werden echter vroegtijdig bijgehaald  door het flink doortrappende peloton. Lampater en Kreder trokken ook toen al de stoute schoenen aan, maar slaagden niet in hun opzet. De winst ging daardoor naar Melvin Boskamp en Jesper Asselman, die onderweg de meeste punten hadden verzameld.

Tijdrit snelheidsmaniakken
Snelheidsmaniakken Tristan Marguet en Marc Hester kwamen in de tijdrit over twee ronden niet aan hun tijd van gisteren. Toen brachten ze het publiek met 21.528 op de banken. Dinsdag noteerden ze 21.684 op de klokken en wonnen ze ook, maar kwam het baanrecord van Jimi Madsen en Marthy Northstein (21:490) niet verder in zicht. De Zwitsers-Deense tandem heeft nog vier dagen de tijd om de Amsterdamse geschiedenisboeken te herschrijven.

De sprinters
In de strijd om de Spint Masters-titel gaat Hugo Haak met een totaal van vier punten aan de leiding. Hij heeft een voorsprong van één punt op nummer twee Jeffrey Hoogland. Teun Mulder is de nieuwe leider in de Keirin Masters. De winnaar van Olympisch brons in Londen won het onderdeel en nam daardoor de kop over van Matthijs Büchli. De keirin is een apart onderdeel in de onderlinge strijd tussen de beste vaderlandse sprinters.

Algemeen klassement na dag 2:

Pl

Nr

Koppels

Rnd

Pnt

1  

6

Lampater Leif - Kreder   Raymond

0    

89  

2

4

De Ketele Kenny - Van   Hoeke Gijs

1

99

3

5

Stöpler Nick - Havik   Yoeri

1

89

4

3

Mouris Jens -   Stroetinga Wim

1

73

5

1

Ligthart Pim - Kalz   Marcel

1

59

6

8

Marguet Tristan -   Hester Marc

2

58

7

7

Markus Barry - Bartko   Robert

2

10

8

12

Hochmann Jiri -   Hacecky Vojtech

5

57

9

10

Kreder Wesley -   Hoffmann Nolan

5

30

10

2

Gate Aaron - Roberts,   Luke

5

25

11

9

Boskamp Melvin -   Asselman Jesper

6

50

12

13

Caspers Didier - Van   Zijl Melvin

8

15

13 

11

East Guy - Holloway   Daniel

9

6



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl