Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU op omnium verder met Wild en Veldt

Donderdag 24 oktober 2013

Track - De KNWU gaat richting de Olympische Spelen van Rio 2016 verder met Kirsten Wild en Tim Veldt als de belangrijkste renners voor het omnium. Beiden wonnen op het afgelopen Europees Kampioenschap op de baan in Apeldoorn zilver op dit onderdeel.

Coach Jabik-Jan Bastiaans sprak in Omnisport nog een keer zijn vertrouwen uit in zijn ervaren krachten. Wild is 31 jaar,  Veldt wordt deze winter 30. "Voor Kirsten hebben we op dit moment eigenlijk geen serieus alternatief. Natuurlijk zijn er anderen die dit onderdeel kunnen rijden, maar niet op dit niveau en niet met dergelijke medaillkansen. Ze laat immers ook nu zien met weinig baantraining bijna olympischa kampioene Trott te kunnen verslaan. Daarom zouden we Kirsten graag voor de baan behouden." Wild zelf staat daar zeker open voor. "Maar ik ga pas echt in de voorbereiding op Rio kijken hoe ik de weg en de baan ga combineren. Komende winter doe ik - behalve het NK - niets meer op de baan om even bij te komen. De winter daarna zal ik - wil ik richting WK en Spelen - de wereldbekers moeten rijden op het omnium."

Nieuwe training Veldt

De loopbaan van Tim Veldt is opmerkelijk. In 2010 won de Noord-Hollander al zilver op het EK Omnium, waarmee hij bij zichzelf en het publiek verwachtingen schepte richting Londen 2012. Die kwamen niet uit. "Achteraf heb ik de verkeerde voorbereiding gehad. In het wielrennen ligt de nadruk heel erg op duurtrainingen en die heb ik toen te veel gedaan. Het blijkt niet bij me te passen. Bij mijn nieuwe trainer doe ik juist veel meer interval in de trainingen en dat werkt goed. Te ver vooruit kijken doe ik niet. Het zilver van het EK is mooi, maar verder wil ik eerst de resultaten van deze winter eens afwachten." Bastiaans volgt hem ondertussen met interesse. "Tim heeft het einde van zijn mogelijkheden nog niet bereikt en heeft - ook gezien zijn resultaat op het EK - ons volledige vertrouwen."

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl