Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pedersen slaat slag op slotdag SPIE Juniorendriedaagse

Zondag 22 mei 2022

Nieuws - De Deen Henrik Pedersen heeft op de slotdag de eindwinst in de SPIE Internationale Juniorendriedaagse veilig gesteld.

Op de slotdag voerde de rit door de Vlaamse heuvels en over de kasseien van de Paddestraat. Er ontspon zich een mooi duel tussen de Deen Pedersen en de Luxemburger Niels Michotte, die na de tweede rit (een tijdrit) de leiding had genomen in de driedaagse. Michotte baalde duidelijk toen hij op de meet net te kort kwam op zijn Deense uitdager, die de gashendel vol open trok in de slotfase.

Naast Michotte en Pedersen wonnen ook de Deen Boas Lysgard en de Belg Tyson Borremans een rit. Sjors Lugthart lag lang op podiumkoers, maar de eerstejaars junior moest uiteindelijk met een vijfde plek genoegen nemen. Zodat behalve de ritwinnaars ook de mannen op het podium allemaal van buiten onze landsgrenzen kwamen.

De wedstrijd heeft op de erelijst tal van renners staan die later prof werden zoals Danny van Poopel, Mads Wurtz Schmidt, Max Kanter, Stefan Bissegger, Alex Molenaar en Quinn Simmons.

Onlangs won Pedersen ook al de Omloop van Borsele.

Foto's: Sportfoto - Oscar de Waele

 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl