Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ligthart en Kalz leiden in Zesdaagse Amsterdam

Donderdag 24 oktober 2013

Track - Pim Ligthart heeft donderdag een goede stap richting een tweede titel in de Zesdaagse van Amsterdam gezet. De Noord-Hollander, vorig jaar eindwinnaar met Michael Mørkøv, besloot de afsluitende koppelkoers samen met zijn Duitse partner Marcel Kalz als tweede en nam op die manier de leiding over jonge leeuwen Nick Stöpler en Yoeri Havik.

Ligthart en Kalz hebben een ronde voorsprong op de rest van het veld. We kwamen de afgelopen dagen steeds dichterbij”, aldus Ligthart. “Nu hebben we eindelijk de leiding en dat is fijn. We hebben echter nog genoeg werk te doen. De Belgen vormen nog steeds een bedreiging. Ze hebben bijna 200 punten en kunnen ons met de bijbehorende bonusronde gemakkelijk passeren.” Met de Belgen doelt de Nederlandse titelverdediger op Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke, die staan er met 188 punten goed voor. Ligthart en Kalz hebben een totaal van 134.

Mouris en Stroetinga
Jens Mouris en Wim Stroetinga gingen op het Amsterdamse hout met de overwinning in de afsluitende koppelkoers aan de haal. De twee brachten zich op vijftien minuten van het eind in een zetel door een ronde te pakken. Ze konden vervolgens controleren, waarna Stroetinga het kunstje in een sprint met Kalz afmaakte.

Kussen en bloemen
Tijdens de eerste jacht van de avond spaarden favorieten hun krachten. Het gaf Nolan Hoffmann en Wesley Kreder de kans om er met de kussen en bloemen vandoor te gaan. Het Zuid-Afrikaans-Nederlandse duo pakte samen met Jiri Hochmann en Vojtech Hacecky een ronde en versloeg de twee Tsjechen in een sprint. 

Keirin & Sprint Masters
In het sprinttoernooi maakte Hugo Haak op de keirin – een apart onderdeel – een slechte beurt. De Utrechter verloor zijn koppositie na een laatste plaats aan Teun Mulder. Die heeft nu een voorsprong van drie punten op Haak, die nog wel tweede staat. De winst op de keirin ging naar Jeffrey Hoogland.
De strijd in de Sprint Masters is met nog twee dagen te gaan ongemeen spannend. Nils van 't Hoenderdaal won de sprint en staat daardoor op gelijke hoogte met Matthijs Büchli.

Algemeen klassement na dag 4:

Pl

Nr

Koppels

Rnd

Pnt

1  

1

Ligthart Pim - Kalz   Marcel

0    

134

2

4

De Ketele Kenny - Van   Hoeke Gijs

1

188

3

5

Stöpler Nick - Havik   Yoeri

1

170

4

6

Lampater Leif - Kreder   Raymond

1

168

5

3

Mouris Jens -   Stroetinga Wim

1

148

6

8

Marguet Tristan -   Hester Marc

2

145

7

7

Markus Barry - Bartko   Robert

4

24

8

12

Hochmann Jiri -   Hacecky Vojtech

7

107

9

10

Kreder Wesley -   Hoffmann Nolan

8

61

10

9

Boskamp Melvin -   Asselman Jesper

9

80

11

2

Gate Aaron - Roberts,   Luke

11

54

12

13

Caspers Didier - Van   Zijl Melvin

14

21

13 

11

East Guy - Holloway   Daniel

19

20



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl