Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Win en geef Koningen van de Wielerklassiekers voor vaderdag

Woensdag 01 juni 2022

Nieuws - Het is bijna vaderdag. Een mooie gelegenheid om Koningen van de Wielerklassiekers cadeau te doen. Maar je kunt dit boek ook winnen.

Daarvoor willen we graag weten wie de favoriete coureur van je vader in de klassiekers is/was en waarom? Onder de inzendingen verloten we een boek, die je op vaderdag cadeau kunt doen. We laten tijdig weten wie er gewonnen heeft. Zet je inzending onder deze FB-post of stuur je reactie naar redactie@cyclingonline.nl

In Koningen van de wielerklassiekers wordt uitvoerig aandacht geschonken aan de vijf monumenten Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Wat is de oorsprong van deze topwedstrijden en wat zijn hun typische kenmerken?

Uiteraard komt ook de Amstel Gold Race, sinds 1966 Neerlands enige klassieker, ruimschoots aan bod. Jan Raas eindigde vijf keer als eerste en zijn vroegere ploegmaat Leo van Vliet, de huidige koersdirecteur, legt de charme uit van dit, qua bezoekersaantal, grootste sportevenement in Nederland. Naast de Tour de France, de Giro en de Vuelta gaat in het wielrennen de meeste aandacht uit naar de klassiekers. De meeste van deze prestigieuze eendagswedstrijden kennen een lange geschiedenis, vol strijd, heroïek en niet zelden verrassende ontknopingen. Het winnen van een wielerklassieker betekent eeuwige roem.

Ook wordt uitgelegd wat de aantrekkingskracht is van klassiekers als Gent-Wevelgem, de Waalse Pijl, Parijs-Tours en de nieuwe grind- en gravelrace in Toscane, Strade Bianche. Indringende portretten van 35 beroemde renners, allemaal winnaars van op z’n minst één monument, maken dit boek tot een klassiek document.

Zeker weten dat je het boek cadeau kunt doen? Bestel het dan hier en houd het gewonnen exemplaar voor jezelf.Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl