Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma met één landgenoot naar Tour

Dinsdag 21 juni 2022

Tour de France - Bij Jumbo-Visma is Steven Kruijswijk de enige Nederlander in de Tourselectie. De Nederlandse WorldTour-formatie zou al met drie buitenlandse kopmannen starten.

Dat zijn de Sloveen Primoz Roglic, de Belg Wout van Aert en de Deen Jonas Vingegaard. Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck.

“We hebben uiteenlopende ambities dus we hebben gekozen voor renners die op verschillende terreinen het best uit de voeten kunnen”, licht Merijn Zeeman toe. “We moeten onze kopmannen veilig door de eerste hectische week loodsen, maar ook in staat zijn om het de andere Tour-favorieten in de bergen moeilijk te maken”, aldus de sportief directeur van Team Jumbo-Visma. “Daarnaast verdient Wout voldoende steun in zijn jacht op ritzeges en de groene trui. Deze selectie is fit en in onze ogen in staat om onze ambities het best na te jagen.”

Steven Kruijswijk komt voor de zevende keer aan de start van de Tour. “Ik kijk er ontzettend naar uit. Elke Tour-deelname is heel speciaal. Ik heb veel zin om met deze ploeg de Ronde van Frankrijk te rijden. Ik wil een grote bijdrage leveren aan de ambities van de ploeg om voor de gele en de groene trui te gaan. Ik hoop dan vooral in de tweede en derde week mijn steentje bij te dragen. Dan gaat het echt bergop en zal ik Primoz en Jonas zo goed mogelijk proberen bijstaan.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl