Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Glenn Edelenbos pakt goud op World Police & Fire Games

Zondag 24 juli 2022

Nieuws - Glenn Edelenbos bij de 30-plussers en Corine Nelen bij de vrouwen 35-plussers hebben goud behaald op de World Police & Fire Games. Het wielerspektakel van deze week is begonnen met de individuele tijdrit. De tijdrit over 15,3 kilometer van de WP & FGames voor mannen en vrouwen is op de Willem Alexander Baan in het Zuid-Hollandse Zevenhuizen met veel zon en een stevige wind onder ideale weersomstandigheden verreden.

Tekst en foto: Dan Rolandus

Glenn Edelenbos raffelde de 15,3 kilometer rondom de Rotterdamse roeibaan (trainingslocatie Olympische Spelen 2012 in Londen) af in een besttijd van 20.11,52 minuten. ‘’Ik denk dat ik de beste tijdrit van het jaar heb gereden’’, glunderde de Tukker van oor tot oor. ‘’Het was ook een lastig rondje met de open wind, want je had hem vol tegen en volle bak in de rug mee, dus ik moest ‘hem’ wel pezen. Het was wel belangrijk om met wind tegen iets harder te rijden en met wind in de rug wat gas terugnemen om te herstellen. Het verschil maak je immers op de zware stukken.’’ De snelste 112-politieman ter wereld (wereldkampioen 2019 in Spanje tijdens het Open WK tijdrijden, DR) kwam dit seizoen bij de elites van OWC Oldenzaal uit in onder meer de klassiekers de Omloop van de Braakman, Districtenpijl Ekeren Deurne (1.2), het NK-Tijdrijden in Emmen, de Ronde van Overijssel (1.2) en de PWZ Zuidenveld Tour (1.2 en werd in april Nederlands Kampioen politie-tijdrijden. ‘’Ik ben 34, maar ik ontwikkel me nog steeds. Glenn Edelenbos is een clubman. ‘’We zijn bij OWC bezig om de beloftevolle renners uit de regio te ontwikkelen. Ik word als ouwe baas al opa genoemd, We zijn vijf jaar geleden met leuk talent vanuit het niets begonnen en willen het team beetje bij beetje hogerop te brengen. Het is alleen jammer dat andere clubs (Kanjers en de IJsselstreek, DR) trekken aan onze leden. Kijk, als de renners een stap omhoog kunnen maken heb ik daar geen enkele moeite mee, maar van club naar club verhuizen heeft geen enkele zin. We hopen het team nu draaiende te houden. We proberen elk jaar met die mannen weer een stapje hogerop te maken.’’ Terugkomend op de World Police & Fire Games met renners van over de hele wereld. ‘’De WP&FG zijn voor mij een toetje, is heerlijk. Een week sporten met de collega’s en vooral veel lol maken. Het was mijn eerste dag, maar je proeft de gemoedelijkheid. De Europese politiesportbond heeft voor september nog het EK-wielrennen in Denemarken georganiseerd. Het EK is een vierjaarlijks terugkerend evenement. Daar is het niveau wel wat hoger dan op de WP&FG. Ik kan het niveau na één dag nog niet helemaal inschatten. Wellicht komt er nog een uitschieter bovendrijven’’, aldus Glenn Edelenbos.

Corine Nelen behaalde het zilver op de WP&FGames tijdrijden bij de vrouwen 35-plus. ‘’Het was een lekkere race. Ik doe normaal mee aan triatlons voor Triathlon Vereniging Almere. De wind, hard op de kop en volle bak mee, viel me een beetje tegen, maar ik heb toch wel lekker gefietst. De triatlon bedrijf ik voor mijn plezier. Het is mijn eerste deelname aan de WP&FG, er heerst een gemoedelijk sfeertje. Het is de eerste dag, dus zoveel contacten heb ik nog niet gehad. Alleen bij de accreditatie heb ik contact gehad met een Canadees. Corine Nelen klokte bij de vrouwen in 26.22,19 minuten de tweede tijd achter de Zweedse Caronline Augutsson, die bij de 30-plussers een winnende tijd van 24.51,70 noteerde. 

Uitslagen WP&FGames in Zevenhuizen voor 30-plussers: 1. Glenn Edelenbos (Nederland), 15,3 kilometer in 20.11,52 minuten. 2. Javier Sanchez Cidoncha (Spanje), 3. Marek Szcygiel (Polen), 4. Jaber Al Mansoori (United Arab Emirates), 5. 5. Nik Mohd Azwan Bin Zulkifle (Malaysia). 35-plus: 1. Bart Claus (België), 2. Christiaan van den Berg (Nederland), 3. Niels Vreys (België), 5. Luuk Wisman (Nederland), 7. Maarten Mollink (Nederland). Vrouwen-overall: 1. Caroline Augustsson (Zweden), 15,3 km in 24.51,70, 2. Corin Nelen (Nederland) 26.22,19, 3. Simone Wogerbauer (Oostenrijk) 26.54,41. 60-plus mannen: 1. Hendrikus Martinus Hoefakker (Nederland), 2. Pieter de Vogel (Nederland). 65-plus mannen: 1. Hendrik Jan van de Belt (Nederland).  

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl