Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Vries per direct uit hoofdbestuur KNWU

Dinsdag 23 augustus 2022

Nieuws - Marijn de Vries treedt per direct terug als hoofdbestuurder van de KNWU. Haar aftreden was al in het voorjaarscongres van 2022 aangekondigd, en zou in november in het najaarscongres plaatsvinden.

Maar op verzoek van De Vries en met goedvinden van de overige bestuursleden van de KNWU is besloten het aftreden per direct te laten ingaan. Haar toegenomen journalistieke werkzaamheden laten een zuivere, onafhankelijke uitvoering van beide functies naar haar mening niet meer toe. In juni stapte De Vries over als sportcolumnist van dagblad Trouw naar NRC.

“Voor NRC ga ik niet alleen columns schrijven, maar ook journalistieke achtergrondartikelen. Daarnaast is mijn werk als analist voor de Belgische televisiezender Sporza flink gegroeid dit jaar. Het columns schrijven wrong af en toe al wat met mijn positie als hoofdbestuurder. Maar in goed overleg en alle openheid konden we steeds een weg vinden om beide functies te combineren. Dat verandert nu: als ik als journalist of analist kritisch moet zijn op de KNWU, wil ik dat in alle vrijheid kunnen doen. En ik wil dat moment niet afwachten, ik wil het voor zijn.”

“De belangrijkste reden om per direct te stoppen, is omdat ik voor Ziggo Sport de presentatie en verslaggeving van de Simac Ladies Tour ga doen, begin september. De Ladies Tour is een door de KNWU gefaciliteerde koers, en ik vind dat ik daar niet met twee petten kan rondlopen. De keuze om de bestuursfunctie bij de KNWU te laten vallen ten faveure van mijn journalistieke werk is een puur praktische: wat ik voor de KNWU doe is vrijwilligerswerk, mijn journalistieke werk niet.”

De Vries zat in het hoofdbestuur van de KNWU sinds het najaar van 2015.

Foto: © Sportfoto Marijn de Vries (rechts)Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl