Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

VolkerWessels wil Schwalbe Topcompetitie in stijl afsluiten

Zaterdag 10 september 2022

Elite men - VolkerWessels is met Roel van Sintmaartensdijk al voor de afsluitende manche op zondag zeker van de eindzege in de Schwalbe Topcompetitie.

Toch zal de contintale ploeg niet achterover leunen in de Eurode Omloop na een seizoen dat nu al geslaagd genoemd mag worden met zeges en podiumplaatsen in nationale en internationale koersen. Ploegleider Tim Lacroix: ‘’We hebben met Bart Lemmen (de winnaar van vorig jaar, red) en Peter Schulting twee renners in huis die op dit terrein goed uit de voeten kunnen én zeer gemotiveerd zijn om voor de zege te gaan.’’ Toch rekent hij zich niet op voorhand rijk met dat soort kanshebbers in de gelederen. ‘’We weten dat er met Jumbo-Visma een ploeg aan de start staat met jonge en getalenteerde renners die profambities hebben. Maar ook in de andere continentale teams in Nederland zijn er renners die zeker hoge ogen kunnen gooien.’’

Lacroix weet ook dat het nieuwe parcours vorig jaar zeer selectief bleek. ‘’Het schrappen van de Haanraderweg uit het traditionele parcours betekent een klim minder in het rondje, maar een kleinere omloop betekent ook dat de andere beklimmingen Duivelsbosch en Mont Chevre een aantal keren vaker beklommen moeten worden. De wedstrijd was vorig jaar zwaar genoeg op deze wijze. Het toonde ook dat je de koers kunt winnen vanuit de vroege kopgroep, zoals Bart Lemmen deed. Ik verwacht dat er vanuit de achtergrond nog wel renners kunnen aansluiten, maar dat zal een select gezelschap zijn. Het is mooi dat deze zware koers de Schwalbe Topcompetitie afsluit, maar het is ook een compliment voor de nieuwe organisatie waard dat ze het stokje van initiatiefnemer Jo Dorscheidt hebben overgenomen en de wedstrijd zo voor het wielrennen behouden hebben.’’ VolkerWessels hoopt er de koppositie in het ploegenklassement veilig te stellen en ook de bergtrui van Bart Lemmen.

Lees meer op de site van de Schwalbe Topcompetitie.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl