Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Directeur Thorwald Veneberg vertrekt bij KNWU

Donderdag 06 oktober 2022

Nieuws - Thorwald Veneberg vertrekt per 1 november 2022 als directeur van de KNWU.

Veneberg heeft het bestuur en de collega’s laten weten dat hij voor een functie als algemeen directeur bij collega sportbond NTB heeft gekozen.

De voormalig prof was eerst verantwoordelijk voor de topsport binnen de wielerbond. ''Ik denk dat het een goed moment is, nu we als KNWU in transitie zijn naar een nieuw besturingsmodel, dat er ruimte komt voor een directeur bestuurder (*). Een nieuw persoon met frisse kijk en energie. Ik kijk terug op een hele leerzame periode bij de KNWU. Vanaf 2008 tot en met 2022 zijn er steeds weer nieuwe functies en uitdagingen voorbij gekomen waarmee ik mezelf verder mocht en kon ontwikkelen.”

Wouter Bos, voorzitter van het hoofdbestuur van de KNWU, voegt daar aan toe: “Wij zijn Thorwald heel dankbaar voor de enorme berg werk die hij heeft verzet voor de KNWU in soms heel roerige tijden. Hij heeft zelf een achtergrond in de topsport maar ook bewezen affiniteit met al die andere zaken die in een vereniging als de KNWU kunnen spelen zoals de heel belangrijke aandacht voor breedtesport en stimulering van sportparticipatie bij kinderen, jeugd en jongeren. Ook bij heel actuele onderwerpen als inclusie, grensovesrchrijdend gedrag en een (on)veilig sportklimaat konden wij altijd op hem rekenen. Ik denk dat de NTB een heel goede aan hem heeft en wij wensen hem en de NTB veel succes.”

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl