Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rick van Breda opent strandseizoen met overwinning

Zondag 16 oktober 2022

Blog - Rick van Breda heeft de Strandrace van ’t Gorsje in Ouddorp op zijn naam geschreven. De nationaal strandkampioen uit het Noord-Hollandse ’t Zand liet uit een kopgroep van drie achtereenvolgens Jules de Cock en Ronan van Zandbeek achter zich.

Dan Rolandus

De Strandrace van ’t Gorsje aan de Ouddorpse Noordzeekust was de eerste editie van de RegioBeachraces. Het parkoers was met een rondje van 7,5 kilometer langer dan gewoonlijk en dat leidde op het geplaveide strand met de wind in de rug tot snelheden van zo’n 55 tot 60 kilometer per uur. ‘’Het was een super dag, hebben na de regenbuien droog kunnen rijden’’, verklaarde John Roos van de Stichting Wielerronde Menheerse. ‘’De opkomst was met 125 mountainbikers optimaal. Het was met talrijke demarrages van de kopmannen met zowel de wind mee als tegen erg zwaar.’’ 

Het tempo zat er in de Strandrace ’t Gorsje in Ouddorp, de eerste editie van de RegioBeachraces, op een fraai geplaveid parkoers met zo’n 55 kilometer per uur met de wind in de rug en circa 40 kilometer per uur met de wind op de kop goed in. Het zou met die hoge snelheid dan ook een ware afvalrace worden, waarbij de groepjes van ‘gelijken’ elkaar opzochten. In de eerste ronde formeerde zich een kopgroep van veertig strandbikers, die wilden gaan voor de ereprijzen. Uiteindelijk bleven er vooraan drie man over, nationaal strandkampioen Rick van Breda (Beukers), Jules de Cock (TWC Het Snelle Wiel) uit Eindhoven en Ronan van Zandbeek (Invicta Watches) uit Schijndel. Rick van Breda zou uiteindelijk zegevieren. ‘’De laatste strandrace was in Zeeland, tijdens het wegseizoen enkele criteriums, voor Noord-Holland drie klassiekers en laatst vier dagen kermis in mijn woonplaats ’t Zand, dus ben ik er in Ouddorp blanco ingegaan’’, verklaarde Rick van Breda zijn voorbereiding op het strandseizoen. ‘’Ik rijd niet meer in een continentale ploeg, maar voor Regio Noord-Holland. Het was in Ouddorp heel zwaar, veel wind en voor de race was er een sloot regen gevallen. Bovendien was er een mooi deelnemersveld met Jules de Cock en Ronan van Zandbeek, dus heb ik alles uit de kast moeten halen.’’ Rick van Breda wil zijn kampioenstrui zoveel mogelijk laten zien op het strand. ‘’Hoek van Holland-Den Helder en Texel liggen er onder meer al uit, dus probeer ik in alle strandraces in het rood wit en blauw extra mijn best te doen’’, aldus de nationaal kampioen. Regiobiker Wouter Harteveld (Cyclingteam Flakkee) soleerde als negende over de finish.

Bij de vrouwen zegevierde Marielle Trouwborst. De Zoetermeerse liet onder andere de Franse kampioene Laurane Meyers achter zich. Antoinette Cassée uit Ouddorp klasseerde zich als beste strandbikester op de vijfde plaats. Jeroen Vroegindeweij uit Ouddorp moest de Katwijker Arjan van der Niet in categorie B voor zich dulden.

Uitslag RegioBeachrace ’t Gorsje Ouddorp A-categorie: 1. Rick van Breda (’t Zand), 2. Jules de Cock (Eindhoven), 3. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 4. Thieme van Ruymbeke (Aalter, B.), 5. Anthony Taveirne (Tielt, B.), 6. Boris Romers (Rozenburg), 7. Raphael Mouton (Petten), 8. Bram de Waard (Petten), 9. Wouter Harteveld (Oude Tonge), 10. Patrick Stengs (Beverwijk). Categorie B: 1. Arjan van der Niet (Katwijk) 2. Jeroen Vroegindeweij (Ouddorp), 3. Maurice Bijl (Brouwershaven). Vrouwen: 1. Marielle Trouwborst (Zoetermeer), 2. Laurane Meyers (Frankrijk), 3. Romana Carfora (Akersloot), 4. Sarah ten Hartog (Koewacht), 5. Antoinette Cassée (Ouddorp)

Foto: Robbie Janssen



Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl